Βίντεο: Αυτή είναι η προεδρική κατοικία του Κιμ Γιονγκ Ουν - Κουμάντο κάνει η αδελφή του

Βίντεο: Αυτή είναι η προεδρική κατοικία του Κιμ Γιονγκ Ουν - Κουμάντο κάνει η αδελφή του

Δημοσιογράφς του Russia Today κατέγραψε όλα όσα συνέβησαν στο περιθώριο της συνάντησης του Κιμ με τον Σεργκέι Λαβρόφ

kimm
Την ευκαιρία να καταγράψουν σκηνές από το εσωτερικό της προεδρικής κατοικίας του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα είχε το συνεργείο του Russia Today που ακολούθησε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος Ίλια Πετρένκο, ώρες πριν τη συνάντηση οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν όπου και υποβλήθηκαν σε ενδελεχή σωματική έρευνα πριν να τους αφαιρεθούν κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι και οι εικονολήπτες επιβιβάστηκαν σε μίνιβαν για να τους μεταφέρουν σε κάποιο σημείο της Πιονγιάνγκ, χωρίς κανείς να τους ενημερώνει για τον τελικό προορισμό.

«Όσο πιο πολύ προχωρούσαμε τόσο λιγότερους ανθρώπους συναντούσαμε μέχρι που φτάσαμε σε δρόμους τελείως άδειους αλλά με εμφανή την αστυνομική παρουσία» συνεχίζει την περιγραφή του ο Πετρένκο.

Τελικά τα μίνιβαν σταμάτησαν μπροστά σε ένα ογκώδες κτήριο με δύο τεράστιες αφίσες του πατέρα και του παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν. Έτσι διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι ότι βρίσκονταν στο Μέγαρο των Εκατοντάδων Κήπων, το προεδρικό μέγαρος της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Πετρένκο εμφανής και διακριτή ήταν η παρουσία της αδερφής του Κιμ, η οποία φαινόταν να έχει τον ρόλο του συντονιστή.

Κλείσιμο
Ο επόμενος που εμφανίστηκε μέσα από τις κλειστές πόρτες ήταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. «Φορούσε ακριβό ρολόι, ήταν χαλαρός, συγκροτημένος και μαυρισμένος. Δεν φαινόταν σαν κάποιος που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα» σύμφωνα με τον Ρώσο δημοσιογράφο.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη ήταν δίπλα του καθόλη τη διάρκεια μέχρι που να ξεκινήσει η επίσημη συνάντηση «για να τον βοηθήσει με το πρωτόκολλο».

Ο Ρώσος δημοσιογράφος στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει λίγη βορειοκορεάτικη σοκολάτα και λίγο βορειοκορεάτικο χυμό πριν να τελειώσει η συνάντηση Κιμ-Λαβρόφ και οι δημοσιογράφοι να αποχωρήσουν από το προεδρικό μέγαρο της Πιονγιάνγκ.


RT reporter gets EXCLUSIVE access to Kim Jong-un’s residence in N. Korea
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης