Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Εμείς πιστεύουμε στη G7»

Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Εμείς πιστεύουμε στη G7»

«Πρόκειται για τους σημαντικότερούς μας συμμάχους ή μεταξύ των σημαντικότερων» σημείωσε ο Στίβεν Μνούτσιν

steven-mnuchin
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι συνεχίζει να πιστεύει στην ομάδα των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, τη G7, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα απομονωμένες, στην τελευταία Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών, στον Καναδά.

«Εμείς πιστεύουμε στη G7» δήλωσε ο Μνούτσιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου που διεξήχθη στο Γουίσλερ (βόρεια του Βανκούβερ) με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Γερμανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η Σύνοδος ήταν μια συνάντηση της G7 και όχι «των G6+1» (των ΗΠΑ), όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπήρξε «ομόφωνη συναίνεση σχετικά με την ανησυχία» που διατύπωσαν οι 6 εταίροι της Ουάσιγκτον αναφορικά με την εμπορική διένεξη με επίκεντρο τους αμερικανικούς δασμούς, την οποία μετέφερε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρόκειται για τους σημαντικότερούς μας συμμάχους ή μεταξύ των σημαντικότερων» σημείωσε ο Στίβεν Μνούτσιν, τονίζοντας τη σημασία των σχέσεων όχι μονάχα στον τομέα της οικονομίας αλλά και στον διπλωματικό τομέα και τον τομέα της άμυνας.

Εντούτοις, όπως επέμεινε, στο θέμα του εμπορίου, «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ισότιμο και ισορροπημένο εμπόριο και σε αυτό επικεντρωνόμαστε».

Κλείσιμο
Είπε εξάλλου πως οι ΗΠΑ δεν θα απαρνηθούν «με κανέναν τρόπο την ηγετική τους θέση στην παγκόσμια οικονομία», προσθέτοντας ότι «αντιθέτως» μια υγιής αμερικανική οικονομία θα ωφελήσει ολόκληρο τον κόσμο.

Αναφορικά με τη Σύνοδο των αρχηγών κρατών της G7 την επόμενη εβδομάδα στο Κεμπέκ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αν και το εμπόριο είναι ένα σημαντικό ζήτημα, θα πρέπει να προκριθεί το θέμα της προόδου που έχει επιτευχθεί για μια πιθανή Σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα ή ακόμα και σε εκείνο των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης