Αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Λίγο μετά από τις επιθέσεις, ο όχλος έβαλε φωτιά σε ένα αστυνομικό τμήμα και σε αρκετά οχήματα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρχαν άνθρωποι που χτυπούσαν αστυνομικούς.

Επίθεση αμερικανικού αεροσκάφους στο Πακιστάν
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 180 τραυματίστηκαν απόψε από την τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο μια πορεία σιιτών στη Λαχώρη, την κύρια πόλη στο ανατολικό Πακιστάν.

Το Πακιστάν έχει βαφτεί στο αίμα από το 2007 από ένα κύμα περίπου 400 επιθέσεων που έχουν προκαλέσει περίπου 2.600 νεκρούς σε όλη τη χώρα σε διάστημα τριών ετών, και οι οποίες διαπράττονται κυρίως από τους Ταλιμπάν που έχουν συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα.

"Είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 180 τραυματίστηκαν σε τρεις εκρήξεις", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαγιάντ Μπούτα ανώτερος αξιωματούχος του δήμου της Λαχώρης, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, με περίπου 8 εκατομμύρια κατοίκους.
Κλείσιμο

"Έγιναν τρεις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, βρήκαμε τα πτώματα τριών καμικάζι", πρόσθεσε.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη μέσα σε ένα πυκνό πλήθος χιλιάδων πιστών που είχαν ολοκληρώσει μια πορεία για την επέτειο του θανάτου του Ιμάμη Αλί, τέταρτου χαλίφη του Ισλάμ, εξάδελφου και γαμπρού του Προφήτη Μωάμεθ, που είναι ιδιαίτερα σεβαστός στους Σιίτες.

Ετοιμάζονταν να σταματήσουν τη νηστεία του μήνα του Ραμαζανιού, όταν ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας χτύπησε, δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης της Λαχώρης, Χούσρο Περβεζ, ζωντανά από την τηλεόραση.

Ένα από τα κανάλια μετέδωσε επίσης ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει την έκρηξη στην καρδιά του πλήθους.
Οι δύο άλλες βόμβες εξερράγησαν εκεί κοντά λίγα λεπτά αργότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης