«Λάβρος» ο Ιντζέ για το καθεστώς Ερντογάν: Αν γίνω πρόεδρος, οι νέοι δεν θα φοβούνται να γράψουν στο twitter

«Λάβρος» ο Ιντζέ για το καθεστώς Ερντογάν: Αν γίνω πρόεδρος, οι νέοι δεν θα φοβούνται να γράψουν στο twitter

Ολομέτωπη επίθεση του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που στηρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο - Έκανε αναφορά ακόμα και στις δικαστικές περιπέτειες του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για να στηρίξει τα επιχειρήματα του

1994146_620x410
Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη του υποψηφίου του του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρέμ Ιντζέ στο HaberTurk καθώς εξαπέλυσε ακόμα και προσωπική επίθεση στη δημοσιογράφο του καναλιού επειδή όπως επανέλαβε πολλές φορές βρίσκεται πολύ κοντά στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και πολλές από τις ερωτήσεις που του έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν θα τολμούσε να τις θέσει στον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας.

Αν γίνω πρόεδρος, οι νέοι δεν θα φοβούνται να γράψουν στο twitter και θα μπορούν να σκούν κριτική στον πρόεδρο είπε πολλές φορές ο Μουχαρέμ Ιντζέ ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα και στις δικαστικές περιπέτειες του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για να αμφισβητήσει τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίζει η κυβέρνηση.

Οι τόνοι ανέβηκαν στην εκπομπή του HaberTurk όταν η δημοσιογράφος Ναγκεχάν Αλτσί του είπε σε έντονο ύφος:
«Κάνετε κριτική στον πρόεδρο γιατί έφτιαξε την τρίτη γέφυρα στην Κωνσταντινούπολη. Αντί να του κάνετε κριτική, γιατί δεν λέτε πότε ή πού θα φτιάξετε εσείς την τέταρτη γέφυρα;», ήταν μια από τις ερωτήσεις της.

Ο Ιντζέ απάντησε: «Αυτή δεν είναι η σωστή ερώτηση. Η σωστή ερώτηση θα ήταν «γιατί πληρώνω 114 λίρες για να περάσω τη γέφυρα που φτιάχτηκε από τον Ερντογάν, ενώ μπορώ να περάσω με 11 λίρες τη γέφυρα του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ;».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος σχολίασε ότι χάρη σε αυτές τις γέφυρες υπήρξε σημαντική μείωση των θανάτων στα τροχαία.

Κλείσιμο
«Όχι δεν μειώθηκαν, είναι τα ίδια. Άλλαξαν το σύστημα της στατιστικής. Ας πούμε ότι πέντε άνθρωποι επέβαιναν στο αυτοκίνητο και τρεις από αυτούς βρήκαν ακαριαίο θάνατο και οι άλλοι δύο πέθαναν στο νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο, σωστά; Αλλά η Τουρκική Στατιστική Αρχή άλλαξε το σύστημα και τώρα γράφουν μόνο τους τρεις στα «αίτια θανάτου» και τους άλλους δύο ότι πέθαναν από φυσικά αίτια. Έτσι έχουμε λιγότερους θανάτους στα τροχαία;
Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα ο πρόεδρος της αντίστοιχης Αρχής απολύθηκε για κάτι ανάλογο;».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος παρατήρησε ότι ως δημοσιογράφος δεν μπορείτε να κάνετε όποιες ερωτήσεις θέλετε στο Ερντογάν και με σχεδόν απαξιωτικό τρόπο πρόσθεσε: «Αν γίνω πρόεδρος, οι νέοι δεν θα φοβούνται να γράψουν στο twitter ή να κάνουν κριτική στον πρόεδρο. Κοιτάξτε την κατάστασή σας (σ.σ. τους δημοσιογράφους). Σας λυπάμαι!».

Ο Ιντζέ δεν παρέλειψε μάλιστα να καλέσει για μια τηλεοπτική αναμέτρηση τον Ερντογάν:

«Είστε πολύ κοντά στον κύριο Ερντογάν. Μπορείτε να του πείτε να «συναντηθούμε» σε μια τηλεοπτική εκπομπή, όπου θα κάνετε εσείς τις ερωτήσεις;»

Στη συνέχεια η αντιπαράθεση πέρασε στο πτυχίο του Ερντογάν με τη δημοσιογράφο να επισημαίνει: «Είπατε ότι ο Ερντογάν πρέπει να δείξει το πτυχίο του. Γιατί να το κάνει; Έχει ήδη εκλεγεί πρόεδρος της Τουρκίας. Μπορώ, λοιπόν, να σας πω ότι δεν θεωρώ επιτυχημένο το πανεπιστήμιο, από το οποίο αποφοιτήσατε. Μπορώ να το πω αυτό; Έχει νόημα να ασχοληθούμε με αυτό; Θέλω να κλείσω αυτό το θέμα».

«Ένα λεπτό, ένα λεπτό! Δεν μπορείτε να «πετάτε» λέξεις και μετά να τις αποφεύγετε. Θα απαντήσω. Φοίτησα στο εκπαιδευτικό κέντρο δασκάλων στο Νταρεσί που ιδρύθηκε το 1910. Είναι το πιο επιτυχημένο κέντρο για δασκάλους, στην Τουρκία. Ιδρύθηκε από τον Mustafa Necati που ήταν υπουργός Παιδείας, μόλις 30 ετών. Τον γνωρίζετε; Αν σήμερα έχετε την δυνατότητα να μορφωθείτε μαζί με άνδρες μαθητές, σε μεικτά εκπαιδευτικά τμήματα, το οφείλετε σε αυτόν! Σε αυτόν χρωστάτε την μόρφωσή σας, το λατινικό αλφάβητο. Παρείχε μόρφωση σε πολλά αγόρια και κορίτσια που έχασαν τους γονείς τους στο πόλεμο, χωρίς να διαχωρίσει το φύλο. Δεν ήταν απλώς ένας άνθρωπος της χώρας. Ήταν μεταρρυθμιστής» είπε ο Ιντζέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης