Βρετανία: Εξαντλούνται τα αποθέματα αίματος των ομάδων Ο αρνητικό και Β αρνητικό

aimodosia

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας απευθύνουν κατεπείγουσα έκκληση στους αιμοδότες 

H Βρετανία ξεμένει από αίμα με τις υγειονομικές αρχές τη χώρας να κάνουν κατεπείγουσα έκκληση στους αιμοδότες αλλά και σε όσους έχουν ομάδες αίματος Ο αρνητικό και Β αρνητικό να δώσουν αίμα.

Όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τα αποθέματα αίματος των δύο αυτών ομάδων εξαντλούνται.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»,οι υγειονομικές αρχές στη χώρα της Τερέζα Μέι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι τα αποθέματα εξαντλούνται σε δύο ημέρες.

Το πρόβλημα ενέσκηψε αφού τα τελευταία Σαββατοκύριακα και τις αργίες που ο υδράργυρος έχει αρχίσει να σκαρφαλώνει στους 30 βαθμούς Κελσίου, οι  Βρετανοί προτιμούν να δροσίζονται και να χαλαρώνουν αντί να δίνουν αίμα.

Η ομάδα αίματος Ο αρνητικό είναι η «καθολική» ομάδα αίματος και χρησιμοποιείται συχνά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Η ομάδα Β αρνητικό χρησιμοποιείται κυρίως για μεταγγίσεις σε ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Η μετάγγιση αυτής της ομάδας αίματος αφορά περίπου 15.000 χιλιάδες άτομα στη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2% των Βρετανών αιμοδοτών έχουν Β αρνητικό. Πρόκειται για μία ομάδα αίματος που είναι πιο συχνή στη μαύρους ανθρώπους.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Στρέντερ, διευθυντής του τμήματος αιμοδοσίας στο σύστημα υγείας της Βρετανίας δήλωσε: «Η συνολική ζήτηση αίματος μειώνεται στη χώρα κάθε χρόνο. Ωστόσο, η ανάγκη για συγκεκριμένες ομάδες αίματος όπως O αρνητικό αυξάνεται».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης