Η Ινδία αγοράζει S-400 από τη Ρωσία

Η Ινδία αγοράζει S-400 από τη Ρωσία

Η Ινδία θα καταβάλλει 6,2 δισ. δολάρια, ενώ η σχετική συμφωνία βρίσκεται στην τελική της φάση

s400-missile
Η Ινδία θα αγοράσει από τη Ρωσία συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, καταβάλλοντας πάνω από 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα RBK, η οποία επικαλείται δύο πηγές από το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο προθέσεων τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η Ινδία θα καταβάλλει 6,2 δισ. δολάρια, ενώ η σχετική συμφωνία βρίσκεται στην τελική της φάση.

Το μοναδικό εμπόδιο για την υπογραφή της συμφωνίας είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν στην Ινδία αμερικανικές κυρώσεις, με βάση νόμο που προβλέπει αυτές τις συνέπειες για χώρες που συνάπτουν μεγάλες συμφωνίες με τις επιχειρήσεις που ανήκουν στη αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.

Μια από τις δύο πηγές της εφημερίδας επισήμανε ότι η Ινδία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να πείσει την Ουάσιγκτον να μην επιβάλει στο Νέο Δελχί κυρώσεις εξαιτίας της συμφωνίας του αυτής με την Μόσχα,

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΤΙ και ο οποίος συμμετείχε στις σχετικές συνομιλίες με την Ρωσία, δήλωσε ότι οι συζητήσεις γύρω από το «οικονομικό μέρος» της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί. Η Ρωσία και η Ινδία μάλιστα θα ανακοινώσουν την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας τον Οκτώβριο κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης