Άδεια διαμονής και εργασίας από τη Σουηδία ζήτησε ο ιδρυτής της WikiLeaks

Άδεια διαμονής και εργασίας από τη Σουηδία  ζήτησε ο ιδρυτής της WikiLeaks

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks, ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ είχε καταθέσει αίτηση στο σουηδικό γραφείο μετανάστευσης προκειμένου να μπορέσει να εγκατασταθεί και να εργαστεί στην Σουηδία,

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks, ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ είχε καταθέσει αίτηση στο σουηδικό γραφείο μετανάστευσης προκειμένου να μπορέσει να εγκατασταθεί και να εργαστεί στην Σουηδία, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του οργανισμού.

"Ζήτησε άδεια να εργαστεί και να διαμείνει στην Σουηδία", δήλωσε ο Χαακάν Γκεστρίν, αναφέροντας ότι η αίτηση κατατέθηκε στις 18 Αυγούστου στις υπηρεσίες μετανάστευσης.

Η αίτηση κατατέθηκε στις σουηδικές υπηρεσίες μετανάστευσης δύο ημέρες προτού ο ιδρυτής της WikiLeaks κατηγορηθεί από δύο Σουηδέζες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.

Η WikiLeaks δημοσίευσε στις 23 Ιουλίου 77.000 απόρρητα έγγραφα σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πενταγώνου, το οποίο κατηγόρησε τον κ. Ασάνζ για ανευθυνότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

china-cambolia

Αυτή η διευθέτηση θα προσφέρει στην Κίνα μεγαλύτερες δυνατότητες να αναπτύσσει δυνάμεις σε περιοχές όπου έχει εδαφικές διεκδικήσεις και οικονομικά συμφέροντα, στη Νότια Σινική Θάλασσα