Έκθεση κόλαφος για το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής: Είχε ελλείψεις σε τρόφιμα, οξυγόνο και στολές διαφυγής!

ipovrixia

Το ARA San Juan εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος τον περασμένο Νοέμβρη μαζί με τα 44 μέλη του πληρώματός του

Το υποβρύχιο της Αργεντινής που χάθηκε στον Ατλαντικό χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος μαζί με τα 44 μέλη του πληρώματός του είχε εξαιρετικά σημαντικές ελλείψεις που ενδέχεται να συνεβαλαν στην «καταδίκη» του, αποκαλύπτει έκθεση κόλαφος, αρκετούς μήνες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση.

Το υποβρύχιο ARA San Juan, που φέρεται να διεξήγαγε αποστολή κατασκοπείας στα Φώκλαντ, χάθηκε από τα ραντάρ στις 15 Νοέμβρη του περασμένου έτους.

Το σκάφος έπρεπε κανονικά να περιλαμβάνει επαρκή εφόδια και για τα 44 μέλη του πληρώματος για επτά ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, οι προμήθειες που βρίσκονταν στο υποβρύχιο όταν αναχώρησε για την αποστολή του επαρκούσαν μόλις για 34 άτομα.

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το Αργεντινικό Ναυτικό, παρά το γεγονός ότι το υποβρύχιο είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει αρκετό οξυγόνο για 100 ημέρες, όταν έφυγε από το λιμάνι είχε οξυγόνο μόλις για έξι μέρες. Αυτό ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα, σύμφωνα με την ερευνήτρια Marta Yanez που ανέλαβε να συντάξει την έκθεση. Η έξοδος κινδύνου του σκάφους είχε παρουσιάσει μια δυσλειτουργία πριν από την αναχώρηση και δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το πρόβλημα είχε επιλυθεί, ή έαν το σκάφος είχε φύγει για την αποστολή του με αυτή τη σημαντική βλάβη.

Επίσης το 95% των ενσωματωμένων φίλτρων αέρα είχαν λήξει, ενώ και ο αριθμός τους ήταν ανεπαρκής, αφού υπολειπόταν κατά 600 από εκείνον που συνιστά ο κατασκευαστής.

Το χειρότερο ήταν ίσως ότι το ARA San Juan δεν είχε αρκετές στολές διαφυγής για όλα τα μέλη του πληρώματος.

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι στο σκάφος δεν υπήρχε καν αρκετό φαγητό. Ο κυβερνήτης του υποβρυχίου είχε ζητήσει επιπλέον προμήθειες για το πλήρωμά του μήνες πριν από την έναρξη της αποστολής, χωρίς ωστόσο τα αιτήματά του να εισακουστούν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

un

Ο Τραμπ έχοντας στο πλευρό τη Μελάνια θα αναλύσει το όραμά του: «Πρώτα η Αμερική» - Ο Μακρόν θα διατυμπανίσει ότι μας συνδέει όλους ένα κοινό πεπρωμένο - Ηχηρές απουσίες των προέδρων της Ρωσίας και της Κίνας

israeli-soldiers

Τις εξανάγκαζαν να γδυθούν κατά τη διάρκεια των σωματικών ελέγχων, ενώ δεν έλειπαν και οι φορές που τις άγγιζαν στα γεννητικά τους όργανα ή τους έκαναν ανάρμοστα σχόλια

Erdo

Η Τουρκία έχει προηγούμενα πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του Αφρίν από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) τους οποίους και θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση