Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας

Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας

Σκοτώθηκαν από βλήμα άρματος μάχης σύμφωνα με τη Χαμάς

palaistini
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγμα του ισραηλινού στρατού κατά θέσης παρατήρησης της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ είχε ανακοινώσει αρχικά τον θάνατο δύο μελών του, του 25χρονου Χουσέιν αλ-Αμούρ και του 28χρονου Αμπντέλ Χαλίμ Αλ-Νάκα, από τα πυρά ενός άρματος μάχης ανατολικά της Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας.

Ο τρίτος Παλαιστίνιος, ο Μαρουάν αλ-Αμούρ, 25 ετών, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον ενός παρατηρητηρίου και ανακοίνωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στη διάρκεια της νύκτας δίπλα στον συνοριακό φράκτη. Η βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς του στρατού χωρίς να προκληθούν θύματα, ανέφεραν μέσω του Twitter οι ένοπλες δυνάμεις.

Αντίποινα των ισραηλινών κατά τη διάρκεια της νύχτας


Κλείσιμο
Σε άλλο περιστατικό, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο θέσεις της Χαμάς, η οποία κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η επιχείρηση αυτή έγινε σε αντίποινα για σύντομη διείσδυση Παλαιστινίων μέσω των συνόρων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτοί επέστρεψαν αμέσως, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Επίσης έγινε σε αντίποινα για τις πολλές απόπειρες Παλαιστινίων να προκαλέσουν ζημιές στον φράκτη ασφαλείας και στις «υποδομές ασφάλειας» κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην μεθόριο με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της παλαιστινιακής «πορείας της Επιστροφής».

Πάνω από 118 Παλαιστίνιοι νεκροί από τις 30 Mαρτίου

Τουλάχιστον 118 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στην Λωρίδα της Γάζας από τότε που ξεκίνησε το κίνημα αυτό στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η πιο φονική ημέρα της κινητοποίησης αυτής ήταν η 14η Μαΐου, ημέρα της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη χρήση δυσανάλογης βίας και δέχεται αιτήματα για την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Αυτός κατηγορεί την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί την παλαιστινιακή κινητοποίηση ως κάλυψη για απόπειρες επιθέσεων στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης