Δημοψήφισμα: Με το συντριπτικό 67,38 οι Ιρλανδοί είπαν «ναι» στις αμβλώσεις

DeI6UvDXUAAfUIJ

Ολοκλήρωσαν την αθόρυβη επανάσταση που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με την νομιμοποίηση, και πάλι με δημοψήφισμα, του γάμου των ομοφύλων

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ χαιρέτισε την ολοκλήρωση της «αθόρυβης επανάστασης» στην χώρα του όπου το «ναι» κατήγαγε ηχηρή νίκη στο δημοψήφισμα για την φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος των αμβλώσεων, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα της καταμέτρησης.

«Ο λαός μίλησε. Το αποτέλεσμα φαίνεται πως είναι ηχηρό ... υπέρ της κατάργησης της 8ης τροπολογίας» του συντάγματος που απαγορεύει τις αμβλώσεις, δήλωσε ο Λίο Βαράντκαρ σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.

«Αυτό που βλέπουμε είναι η κορύφωση μιας αθόρυβης επανάστασης που λαμβάνει χώρα τις δυο τελευταίες δεκαετίες στην Ιρλανδία».

Το 67,38 των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της φιλελευθεροποίησης της νομοθεσίας για την άμβλωση στην καθολική Ιρλανδία, που είναι μία από τις πλέον περιοριστικές στην Ευρώπη, έπειτα από την καταμέτρηση του 21% των ψήφων. Η συμμετοχή ανέρχεται στο 64,75%.

Το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος είναι ο δεύτερος σεισμός που συγκλονίζει την Ιρλανδία τρία χρόνια μετά την νομιμοποίηση, και πάλι με δημοψήφισμα, του γάμου των ομοφύλων.

Η κυβέρνηση προτείνει την πλήρη απελευθέρωση της άμβλωσης για τις 12 πρώτες εβδομάδες της κύησης και μέχρι και τις 24 εβδομάδες για λόγους υγείας. Ο Λίο Βαράντκαρ, ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος ιρλανδός πρωθυπουργός, διευκρίνισε ότι η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ πριν από το τέλος του έτους.

Ο υπουργός Υγείας Σάιμον Χάρις δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεδριάσει την Τρίτη για να συζητήσει το νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί το φθινόπωρο στο κοινοβούλιο, όπου θα υιοθετηθεί χωρίς δυσκολίες αφού οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κόμματων, του Fianna Feil και του Sinn Fein υποστηρίζουν την μεταρρύθμιση.

«Το τέλος της εποχής του ερέβους»

Σε ένα εκλογικό κέντρο του Δουβλίνου, η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή. Οι άνθρωποι αγκαλιάζονται και φιλιούνται συγκινημένοι. «Τελειώσαμε οριστικά με μία ιστορία που ήταν πραγματικά πολύ σκληρή για τις γυναίκες», λέει η 71χρονη Ailbhe Smyth.

Δύο exit polls δίνουν στο «ναι» 68% και 69,4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έρευνα Ipsos/MRBI για τους Irish Times, to 70% των γυναικών ψήφισε «ναι», αλλά και το 65% των ανδρών. Το ποσοστό όμως είναι συντριπτικό στους νέους που ψήφισαν κατά 87% υπέρ της φιλελευθεροποίησης της νομοθεσίας. Οι άνω των 65 ετών ψήφισαν κατά πλειοψηφία «όχι».

«Βγήκαμε από την εποχή του ερέβους. Δεν είμαστε πια μία οπισθοδρομική χώρα, όπως ήθελε να μας κάνει να πιστέψουμε η Εκκλησία», έλεγε μία 53χρονη ανθοπώλις του Δουβλίνου.

ΣΧΟΛΙΑ (68)

Κατι τελευταιο

Και ειλικρινά δε το κανω για να εχω τη τελευταια λεξη...απλως θελω να εξηγησω το σκεπτικο μου. Ο προγεννητικος ελεγχος γινεται γι αυτο το λογο. Ορισμενοι δεν ειναι διατεθειμένοι να μεγαλωσουν ενα παιδι με καποιο σοβαρο προβλημα. Καλως ή κακως..δε θα το σχολιασω. Μπορει να ειναι για οικονομικους μπορει και για ψυχολογικους λογους. Αλλα ειναι καλο να υπαρχει αυτη η επιλογη. Αυτο ηθελα να προσθεσω..Απο εκει και περα θα σεβαστω αυτο που μου ζητας.

.

Ο προγεννητικός έλεγχος εχει πολύ μεγάλα ποσοστά λάθους και είναι επικίνδυνος και για το βρέφος και για τη μητέρα.

Όσοι γνωρίζετε αγγλικα

Γουγλαρετε και ψάξτε τι έχει κάνει η Καθολική εκκλησία στην άλλοτε συντηρητική Ιρλανδία, και τότε θα καταλάβετε γιατί βγήκαν τα ποσοστά που βγήκαν. Αναφέρω το πιο πρόσφατο που είναι οι ομαδικοί τάφοι 800 βρεφών και των μανάδων τους στο καθολικό Ίδρυμα του Tuam, τις αγοραπωλησίες βρεφών και τα εγκλήματα που έγιναν εκεί το 50 και για χρόνια πριν και μετά, και τις κατηγορίες για σκάνδαλα και παιδεραστία στην Ιρλανδία μόνο, που είναι ολόκληρο κεφάλαιο που συγκλονίζει την χώρα εδώ και χρόνια γιατι τα θύματα έχουν κινηθεί νομικά μαζί με άλλα θύματα από άλλες χώρες. Έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, απλά εμείς εδώ δεν τα μαθαίνουμε. Ένα γουγλαρισμα είναι με εκατοντάδες επίσημα δημοσιεύματα, να διαβάζετε γ θα ώρες. Τότε θα καταλάβετε πολλά.

Octavius

Οι αμβλώσεις καλώς ή κακώς γίνονταν, γίνονται και (όσο και αν δεν μας αρέσει) θα γίνονται! Για αυτό όσες είναι αναγκασμένες ή (χειρότερα) επιλέγουν αβίαστα να κάνουν άμβλωση, ας έχουν το δικαίωμα να την κάνουν νόμιμα σε ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής και άς επωμιστούν την ηθική ευθύνη της πράξης τους. Όσες δεν θέλουν να κάνουν, απλά δεν κάνουν! Γιατί πρέπει να επιβάλουν οι μεν στις δε (και αντίστροφα) τις προσωπικές απόψεις και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους; Δεν το καταλαβαίνω. Το μείζον ζήτημα είναι να εκλείψουν οι λ ό γ ο ι για τους οποίους θα καταφύγουν σε αυτή την λύση οι γυναίκες και όχι να δαιμονοποιηθεί η εφαρμογή της. Προσωπικά, προτιμώ μια ασυνείδητη μητέρα να θανατώσει το ανεπιθύμητο (και αδιαμόρφωτο ακόμα) έμβρυο της, μία και οριστική φορά, παρά να το κάνει καθημερινά και αδιάλειπτα για το υπόλοιπο της ζωής της, βασανίζοντας έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο. Βέβαια, κατανοώ την αδικία που αισθάνονται τα άτεκνα ζευγάρια που επιθυμούν να υιοθετήσουν, και βλέπουν εξοργισμένοι αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως καλοδεχούμενη ευλογία, να το αντιμετωπίζουν κάποιοι άλλοι ως κατάρα και γιαυτό θεωρώ πως θα έπρεπε να λαμβάνονται σοβαρα υπόψιν τα αίτηματα τους και η πιθανή εμπλοκή τους στην όλη διαδικασία.

Πολύ "ωραία"

το πιάνουμε από την αρχή: ΦΟΝΟΙ καλώς ή κακώς γίνονταν, γίνονται και (όσο και αν δεν μας αρέσει) θα γίνονται! Για αυτό όσοι είναι αναγκασμένοι ή (χειρότερα) επιλέγουν αβίαστα να κάνουν ΦΟΝΟ, ας έχουν το δικαίωμα να τον κάνουν νόμιμα σε ελεγχόμενες συνθήκες και άς επωμιστούν την ηθική ευθύνη της πράξης τους. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν, απλά δεν κάνουν! Γιατί πρέπει να επιβάλουν οι μεν στους δε (και αντίστροφα) τις προσωπικές απόψεις και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους; Δεν το καταλαβαίνω...κλπ κλπ κλπ Πως σου φαίνεται το παραπάνω; Φίλε μου, το βρέφος είναι άνθρωπος εξ άκρας συλλήψεως. Και ένα γεννημένο βρέφος 20 ημερών, με βάσει τα κριτήρια που εξέθεσες δεν είναι ολοκληρωμένος άνθρωπος από άποψη αντίληψης/κρίσης κλπ... Επίσης, ένα γεννημένο βρέφος με ενδεχόμενη δυσπλασία δεν είναι "ολοκληρωμένος" άνθρωπος! Ακόμη, ένας ενήλικας μετά από εγκεφαλικό δεν είναι "ολοκληρωμένος" άνθρωπος, πάντα με βάση τα παραπάνω κριτήρια! Να τους φονεύσουμε όλους; Τελικά, τι κάνει τον άνθρωπο ολοκληρωμένο; Και ποιος αποφασίζει πότε ο άνθρωπος "ολοκληρώνεται"; Και το ακόμη χειρότερο, ποιος αποφασίζει να πάρει την ζωή ενός "ανολοκλήρωτου" ατόμου; Σου θυμίζω ότι η μητέρα και το έμβρυο, είναι δύο ξεχωριστοί άνθρωποι με ΙΣΑ δικαιώματα. Το δεύτερο όμως δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του (στο πιο φιλόξενο μέρος του κόσμου-τη κοιλιά της μάνας του)! Ακόμη και αν δεχθούμε τα γνωστά επιχειρήματα περί μη-ολοκληρωμένου ανθρώπου στη μήτρα της μητέρας του, υπάρχει ένας που μπορεί να απαντήσει ποιο ακριβώς είναι το χρονικό σημείο, η στιγμή εκείνη κατά την οποία ο άνθρωπος μέσα στη μήτρα ολοκληρώνεται;;; Δηλαδή, π.χ. έμβρυο 12 εβδομάδων παρά ενός δευτερολέπτου δεν είναι άνθρωπος, ενώ 12 εβδομάδων και ενός δευτερολέπτου είναι;;; Η απάντηση δόθηκε στην αρχή: είναι άνθρωπος από την στιγμή της σύλληψης, με εν δυνάμει αναπτυσσόμενα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, όπως άλλωστε και ένα παιδί 4 ετών! Τέλος, περί "καημένου" παιδιού που διεγνώσθη με οργανική ανεπάρκεια/δυσπλασία κλπ κατά τον προγεννητικό έλεγχο. Μία μόνο ερώτηση: ο γονέας που το παιδί του χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, ασθένησε, προσβλήθηκε από ιο ή ότιδήποτε άλλο, σε ηλικία 2, 3, 4, 5, 10, 15 ετών ή οποιαδήποτε άλλη, θα κινήσει Γη και Ουρανό για την ανάρρωσή του ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Η μήπως θα βρεθεί κάποιος να πει: "Δε το σκοτώνω να μην υποφέρει το ΚΑΗΜΕΝΟ";;; Η Αγία του Θεού Ορθόδοξη Εκκλησία έχει λύσει με την Σοφία του Παναγίου Πνεύματος ΟΛΑ τα παραπάνω ζητήματα αλλά και ολα τα ζητήματα που μας απασχολούν, αρκεί να ανατρέξουμε σε αυτήν

Πολυ ωραια?

Τονιζεις πως μητερα και εμβρυο εχουν ΙΣΑ δικαιωματα και ειναι 2 διαφορετικοι οργανισμοι...κι ομως το εμβρυο μονο του δε μπορει να ζησει οποτε τουλαχιστον μεχρι να γεννηθει δεν ειναι ξεχωριστος οργανισμος. Ισα δικαιωματα αλλα εισαι διατεθειμένος/νη να αφαιρεσεις τα δικαιωματα της γυναικας στο τι θα κανει στη δικη της ζωη. Ενα παιδι γεννημενο και ποσο μαλλον 2 ετων δεν ειναι το ιδιο με ενα αγεννητο κυριως στους μηνες που επιτρεπεται η αμβλωση οπου το εμβρυο δεν ειναι πληρως σχηματισμενο. Φονος δεν ειναι και σε ορισμενες περιπτωσεις δεν εχεις αλλη επιλογη.

Το έμβρυο

..το έμβρυο δεν μπορει να ζήσει μόνο του! Πολύ σωστά! Συμφωνούμε! Το γεννημένο παιδί 1, 2, 3, 4 μηνών μπορεί να ζήσει μόνο του; Οχι... αυτό του αφαιρεί την ιδιότητα του ξεχωριστού ανθρώπου; Οχι... Η εξάρτηση για ΖΩΗ και ΦΡΟΝΤΙΔΑ δεν καταργεί την ανεξαρτησία του ατόμου σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται.. Είτε 0.001 ετών είτε 99.99 ετών.. Τα δικαιώματα της μητέρας δεν θίγονται επειδή προστατεύονται τα δικαιώματα του αγέννητου βρέφους.. Προφανώς και εδώ ισχύει το ότι τα δικαιώματα της σταματούν εκεί που ξεκινούν του συνανθρώπου της (στη περίπτωση του ΣΠΛΑΧΝΟΥ της).. Οπως και να το κάνουμε παιδιά, σε όποια γλώσσα και να το πούμε η ΕΚΤΡΩΣΗ είναι ΦΟΝΟΣ και μάλιστα ΦΡΙΚΤΟΣ.

Επετρεψε μου να διαφωνησω

Το μερικων μηνων παιδι εως ενα βαθμο εχει την ανεξαρτησια του. Τι εννοω..μπορει να το φροντησει καποιος αλλος εαν η μητερα επιλεξει να το παρατησει. "τα δικαιώματα της σταματούν εκεί που ξεκινούν του συνανθρώπου της" για τη γυναικα που το κυοφορει ειναι κατι ανεπιθύμητο και μπορει να μην ειναι διατεθειμένη να εχει τις επιπτωσεις μιας εγκυμοσύνης οπου αλλαζει το σωμα σου και η ψυχολογια σου. Επίσης μπορει να μην ειναι διατεθειμένη να αντεξει μια διαδικασια επιπονη και γεματη επιπλοκες που μπορουν να βαλουν τη δικη της ζωη σε κινδυνο για κατι που η ιδια δε θελει. Οταν εσυ της επιβάλλεις τη γνωμη σου που btw σε εσενα ΔΕ θα εχει καποιο αντικτυπο..πες μου..ποια ειναι η δικαιοσύνη εδω?

Η δικαιοσύνη είναι στο ότι...

.. όλοι εμείς ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είμασταν «ανεπιθύμητοι» για να μπορούμε έτσι να διαφωνούμε σχολιάζοντας στο Πρωτο Θέμα ΒΤW ευχαρίστησε τη Μητέρα σου για αυτό! Αυτό είναι το ένα.. το άλλο είναι ότι μπορούμε να λέμε όσα ψευτοεπιχειρήματα για να πείσουμε πρώτα απο όλα τους εαυτούς μας! Ευτυχώς όμως, η φωνή της συνειδήσεως είναι πολύ δυνατή και αργά η γρήγορα (εύχομαι γρήγορα) ο άνθρωπος καταλαβαίνει το λάθος του! Όχι μόνο για να μην το επαναλάβει, αλλά και για να μην επηρεάζει μερίδα ανθρώπων να διαπράξουν κάτι παρόμοιο.. Και κάτι τελευταίο.. έχω ένα αδελφάκι, με χτυπάει όταν παίζουμε και με ξυπνάει τα βραδιά.. Ως εκ τούτου έχει επηρεάσει ανεπανόρθωτα τη σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα μου.. Σκέφτομαι όταν φύγει η μαμά μας να το ξεφορτωθω.

Προσωπικα

Εσυ εγω και ολοι οσοι ζουμε με τον ενα ή τον αλλο τροπο η μητερα μας ηθελε να μας φερει στη ζωη..Τη μαμα μου τη ευχαριστω διοτι δεν ηταν υποχρεωση της να με κανει και με ηθελε. Αλλα στη περιπτωση που δε με ηθελε ειχε την επιλογη να κανει αμβλωση. Και προσωπικα 'παλευω' ετσι ωστε η οποιαδηποτε γυναικα να μπορει να εχει την ελευθερια να επιλεξει το τι θα κανει στη ζωη και το σωμα της (και ποσο μαλλον σε ενα θεμα που θα την επηρεασει σε προσωπικο επιπεδο) χωρις να ειναι δαχτυλοδειχτουμενη. Αμα συγκρινεις το γεγονος οτι το αδερφακι σου σε χτυπαει οποτε θα το ξεφορτωθείς..με την αλλαγη της ζωης μιας γυναικας η οποια θα αλλαξει δραστικα και θα εχει αρνητικο ψυχολογικο αντικτυπο εφοσον θα της επιβληθεί μια επιλογη ..τι να σου πω ακολουθα τους παραλογισμους σου.

Άλλος σχολιαστής

Η ζωή της γυναίκας θα αλλάξει για λίγους μήνες. Του κυοφορούμενου ανθρώπου δε θα του δοθεί καν η ευκαιρία για ζωή. Επίσης αν η μητέρα σας δε σας κρατούσε δε θα είχατε την πολυτέλεια έκφρασης γνώμης τώρα, οπότε το να λέτε οτι σέβεστε τη δυνατότητα που είχε να επιλέξει είναι λογικό άλμα και μαγκιά εκ του ασφαλούς. Κατά τα άλλα δε χρειάζεται να παλεύετε τόσο, είμαστε σε τόσο "πολιτισμένη" χώρα που οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να σκοτώσει το παιδί στην κοιλιά της με τα έξοδα καλυμμενα από το κράτος και χωρίς να το μάθει κανείς (συχνά ούτε ο πατέρας του παιδιού), οπότε δεν τίθεται θέμα κατάκρισης (άλλωστε πολλές φορές οι δικοί της είναι που θα τη συμβουλέψουν να το ρίξει). Μισό εκατομμύριο εκτρωσεις το χρόνο, ακόμη και σε έφηβες, το αποδεικνύουν. Το αν μια μέρα καταλήξει να κατεβάζει υπνωτικά για να κοιμηθεί, ή δεν μπορέσει να κάνει άλλο παιδί όταν το θελήσει, ή κάνει κι αυτό μάθει για την έκτρωσή της και τη μισήσει είναι μια άλλη ιστορία. Καλή σας νύχτα.

Η πάλη

Η ‘πάλη’ αυτή όπως λες για το ‘δικαίωμα’ υπέρ της έκτρωσης πηγάζει κυριως από γυναικες με μια η περισσοτερες εκτρώσεις που κατά βάθος αναλογίζονται τι έχουν κάνει και το βαρος της πραξης τους και η Οργανωσιακή ή μη αυτή πρωτοβουλία με ομοϊδεάτες λειτουργει ως σημείο εκτόνωσης και ‘καλο’ φίμωτρο συνείδησης (ή μάλλον πλήρη εξαφάνιση της)! Όπως και να έχει, όσο ζούμε υπάρχει η δυνατότητα της Αληθινής Μετανοίας και Καθαρής Εξομολόγησης..

Octavius

Σέβομαι τις θρησκευτικές σου αρχές (και τις "λύσεις" που αυτές σου προσφέρουν) και ευχαρίστως θα σε υπερασπιζόμουν ώστε να μπορείς να τις εφαρμόσεις στη ζωή σου. Όμως εμένα προσωπικά δεν με πείθουν, οπότε δεν θα είχε κανένα νόημα να προσπαθήσω να τις εφαρμόσω (υποκρινόμενος τον πιστό) στη δική μου ζωή. Όπως επίσης δεν θα συμφωνούσα στο να προσπαθήσεις να τις επιβάλεις δια της βίας, σε άλλους με διαφορετικές ή και αντίθετες πεποιθήσεις. Η άποψη μου είναι πως η άμβλωση αποτελεί την ύστατη λύση σε μια επικίνδυνη ή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Δεν την επικροτώ, όπως δεν θεωρώ τον εαυτό μου και αρμόδιο να αποφασίσει για το άν θα εφαρμοστεί τελικά ή όχι. Όμως από τη στιγμή που (ανεξάρτητα από τις προθέσεις μου και τα ιδεώδη μου) αυτή εφαρμόζεται ευρέως, θα προτιμούσα (αυτό το αναγκαίο κακό) να γίνεται από την υποψήφια ενδιαφερόμενη σε ένα (όσο το δυνατόν) επιστημονικά ελεγχόμενο περιβάλλον και με ελάχιστες ιατρικές και κοινωνικές παρενέργειες. Μέχρις ότου εκλείψουν (όπως έχω προαναφέρει) οι λ ό γ ο ι που οδηγούν τις γυναίκες να την επιλέξουν. Και εδώ είναι που θεωρώ οτι πρέπει να επικεντρωθεί προτίστως η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών. Τα αναθέματα και οι απαγορεύσεις δεν βλέπω να προσφέρουν διεξόδους... Όσο για τον ακραίο παραλληλισμό που κάνεις με τον "φόνο", ας τον δεχτώ και ας σου υπενθυμίσω πως σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης όπως είναι π.χ. μια πολεμική σύρραξη, είσαι αναγκασμένος να πάρεις θέση με τις ανάλογες συνέπειες. Πόλεμος χωρίς θυσίες δεν υπάρχει. Εσύ αποφασίζεις αν θα λιποτακτήσεις αναμάρτητος ή αν θα πολεμήσεις σκοτώνοντας συνανθρώπους σου. Όπως έκανε ο Μέγας Κων/νος και τιμάται τώρα από την Εκκλησία.

Ασχετοσύνης το ανάγνωσμα...

Για τους βλάκες σχολιαστές να τονίσουμε ότι η Ιρλανδία απαγόρευε τις αμβλώσεις, ακόμα κι αν κινδύνευε η ζωή της εγκύου ή ακόμα κι αν το έμβρυο δεν είχε διαμορφωθεί φυσιολογικά και θα είχε μόνο λίγες ώρες ζωής αφότου γεννιόταν. Κλασσική περίπτωση ο εξαναγκασμός καρκινοπαθούς να συνεχίσει την κύηση, παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ότι πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χημειοθεραπεία (υπόθεση A. B. C. v Ireland). Μεταξύ μιας γεγενημένης ζωής και μιας αγέννητης, πρωτεραιότητα έχει η ζωή και η υγεία (σωματική και ψυχική) της εγκύου. Δεν είναι η γυναίκα μηχανή παραγωγής παιδιών, αλλά άνθρωπος.

Με βαση τα άρθρα

του ΠΘ αυτές τις μέρες η έκτρωση επιτρεπόταν αν κινδύνευε η υγεία της μητέρας οπότε ένας από τους δυο σας λέει ψέματα.

Ασχετοσύνης το ανάγνωσμα...

Δεν ξέρω τι γράφει το ΠΘ και δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας. Εγώ έδωσα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία αναφέρει το νομικό καθεστώς της Ιρλανδίας για τις αμβλώσεις (υπόθεση A. B. C. v Ireland).

Είδα φως και μπήκα

Πρέπει να βγει ειδικό προγεννητικό τεστ που να δείχνει ποιος θα γίνει ανεγκέφαλος σχολιαστής και να διακόπτεται η κύηση πάραυτα.

Οπως μπηκες να βγεις

Πιστευω στην ελευθερη εκφραση του λογου αλλα σε ανθρωπους σαν εσενα που μπαινουν απλως για να πεταξουν μια βλακεια θα ηθελα για το καλο ολων μας να το παραλειψουν.

Και για να γίνετε πιο προοδευτικοι

Θα μπορούσατε να απαιτήσετε η ‘’έκτρωση’’ να μπορεί να γίνει και οταν γεννήθει το έμβρυο, σε μορφή βρέφους, για παράδειγμα μέχρι ενός μηνός να μπορείτε να το σκοτώσετε, παλι δεν θα καταλάβει τίποτα, ούτε θα μάθει το γιατί;...ανυμπορο θα ειναι όπως και στην κοιλιά της μητέρας του Αυτο ειναι πρόοδος, να μπορείς να το κοιτάξεις στα μάτια και να το σκοτώσεις, και μαγκιά αν το θέλετε ειναι, να σας βγάλουμε και το καπέλο

...

Αν δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά, είσαι για λύπηση.

Αληθειες

Δικαίωμα στον φόνο δεν έχει κανείς. Κανείς δεν μπορεί να αφαιρεί μια ζωή και να λέει ότι έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. Είστε απλα ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ

@αληθειες

Στον φονο κανεις! Η εκτρωση δεν ειναι φονος ομως και σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι η μονη οδος που μπορεις να ακολουθησεις. Εξηγησε μου το λογο που υποστηριζεις ενα εμβρυο και στερεις το δικαιωμα μιας γυναικας στη ζωη της. Εσυ θα περασεις τη διαδικασια της εγκυμοσυνης με τις επιπλοκες της? Οχι. Εσυ θα το μεγαλωσεις? Οχι. Εσυ θα υποστεις αλλαγες στο σωμα σου και στη ψυχολογια σου? Οχι. Εσυ θα στηριξεις μετα το παιδι ψυχολογικα και οικονομικα? Οχι. ΜΗ. ΜΙΛΑΣ.

Αληθειες

Να το πεις στο παιδί που σκότωσες και του στερησες την ζωή ότι δεν είναι φόνος. Μην τα λες σε μένα.

Παλι επιθεση!

Δε βλεπω να μου απαντας με επιχειρηματα ή κατι λογικο. Οποτε με τετοιους ανθρωπους ακρη δε μπορει να βγαλει κανεις διοτι ειναι σα να μιλας σε ντουβαρι.

Dr.

Ακριβώς έτσι. Το πιθανότερο είναι ότι ο/η 01:35 και οι όμοιοι του/της, θεωρούν φόνο και την αντισύλληψη.

@Dr

Ορισμενοι απο αυτους μπορει. Δε μπορεις να φανταστεις τι εχω διαβασει σε threads τετοιων θεματων.

καλως ηρθατε στο club

των δολοφονων. Η ΖΩΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ/ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ/ΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ. οσα ονοματα κι αν δωσουμε στην πραξη μας οσες μπουρδες κι αν ισχυριστουμε περι δικαιωματων στο σωμα μας ή ακομη και για κοινωνικους λογους ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΝΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ακομη κι αν δεν ειναι στην "τελεια" μορφη τους, αν υπαρχει τετοια, αφου η φυσιολογια του οργανισμου μεταβαλλεται ουτως ή αλλως με την ηλικια του). ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ (φοβος σημαινει δεος οχι τρομο, αν και θα μας επρεπε να τρεμουμε απο φοβο οχι γιατι ο Θεος τιμωρει, αλλα γιατι ο Θεος μας προστατευει απ το κακό μεχρι ενος οριου, αν αρει την προστασια Του απο πανω μας λογω της ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑΣ μας -οχι απλα της αμαρτιας μας- ΤΟΤΕ ζουμε απλα τις φρικτες συνεπειες της συντριβης μας ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ). Ο Θεος να μας λυπηθει για τις σιχαμενες μας αμαρτιες, μονο με το ελεος Του μπορει να σωθουμε τοσες αηδιες που κανουμε στους αλλους και στους εαυτους μας. Μεγαλη μας ντροπη να βαφτιζουμε προοδο τετοια ξεφτιλα

Φιλοσοφισμοι και πρασινα αλογα

Και τα αγριοχορτα μορφη ζωης ειναι αλλα τα ξεριζωνουμε . Ενα 'παραλλογο' παραδειγμα για μια παραλογη κατ εμε αντιληψη

@Φιλοσοφισμοί

Η σωστή έκφραση δεν είναι "πράσινα άλογα", αλλά "πράσσειν άλογα". Δηλαδή "το να κάνει κανείς (πράττειν/πράσσειν) βλακείες (άλογα)". Είναι αρχαία έκφραση κι όχι η νεοελληνικούρα "πράσινα άλογα". Τουλάχιστον ας μάθετε και κάτι χρήσιμο.

@'πρασινα αλογα'

Θα το εχω υποψιν μου την επομενη φορα...

Έτσι θα τσιρίζουν αυτές

Και όταν θα τις καβαλάνε οι ισλαμιστες

?

Δεν καταλαβαινω τον συσχετισμό σου

Η έκτρωση

Είναι έγκλημα

Απο γυναικα προς γυναικα

Ευχομαι την επιλογη του τι θα κανεις στο σωμα σου και στο ποιον να αγαπησεις να μη σου τη στερησει ποτε κανεις. Οπισθοδρόμηση ειναι το γεγονος οτι δεν μπορεις να αποδεχτεις οτι ενας αντρας μπορει να αγαπησει μια γυναικα το ιδιο οσο εναν αντρα και το ιδιο ισχυει για μια γυναικα. Επανασταση ειναι το γεγονος οτι επιτελους σαν γυναικα σου δινεται η επιλογη να κανει οτι θελει στο σωμα της χωρις να της επιβάλλονται οι πεποιθήσεις και τα πιστευω αλλων

Διαφωνώ καθετως

Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στο σώμα σου, ναι. Αλλά δεν μπορείς να αφαιρεις μια ανθρώπινη ζωή επειδή ήσουν απροσεκτη, επιπολαιη, ανευθυνη, ή όπως αλλιώς θελεις να το πεις. Οποια δεν θέλει να κάνει παιδί υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το αποτρεψουν, όλα τα άλλα είναι οδοντοκρεμες, δηλαδή για φτυσιμο. Να πέσεις στα γόνατα να ευχαριστήσεις την μητερα σου που δεν σε έκανε εκτρωση, και είσαι εδώ τώρα και υποστηρίζεις της παιδοκτονους

Κι εγω διαφωνω καθετως με εσενα

Ηταν επιλογη της μητερα μου να κανει οτι θελει. Και το εκανε! Και με μεγαλωσε με τις αρχες να σεβομαι τις επιλογες του αλλου. Τι γινεται αμα εσπασε το προφυλακτικο? Τι γινεται αμα ειναι αποτελεσμα βιασμου? Τι γινεται αμα δεν επιασε το χαπι? Τι γινεται αμα δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να το μεγαλωσω? Τι γινεται αμα δεν εχω την καταλληλη ψυχολογικη κατασταση? Τι γινεται αμα δεν ηταν επιλογη μου να μεινω εγκυος? Τι γινεται αμα το εμβρυο εχει καποιο προβλημα ή συνδρομο? Και μπορω να συνεχισω με τα ερωτηματα. Οταν βρεις απαντηση για ολα ελα και πες μου πως ειμαι τρελη που βαζω τη ζωη της καθε γυναικας απο ενα εμβρυο!

Τι γίνεται αν..

Πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω, σε όλα. Τι γίνεται αν έσπασε το προφυλακτικό, αποτελεσμα βιασμού, δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμη, συνδρομα, οικονομικη δυνατότητα κτλ: το γεννας και το δίνεις σε μια οικογένεια, σε ένα υδριμα και το αναλαμβάνουν αυτοι. Καλύτερα εκεί παρά διαμελισμενο σε μια σκουπιδοσακουλα με απόφαση της ίδιας του της μάνας. Μιλάς για ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου συνέχεια και στο δικαιωμα να κάνει ότι θέλει, μπράβο στην μητέρα σου που σε κράτησε και σε μεγαλωσε σωστά όπως λες και σου έμαθε να σεβεσαι τις επιλογές των άλλων, αλλά δεν σου εμαθε το σημαντικότερο, το δώρο της ζωής στον άνθρωπο είναι ότι ιεροτερο και οι πιθανότητες για να γεννηθεί ο κάθε ένας από εμάς ειναι μια σε δισεκατομμύρια. Είναι πολύ εγωιστικο να στερησεις εσύ με το έτσι θέλω την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο να ζήσει. Ακόμα και αν προέρχεται από βιασμό, το ίδιο το εμβρύο δεν έφταιξε σε τίποτα για να το σκοτώσεις.. σκότωσε το βιαστη καλύτερα που λέει ο λόγος αν θέλεις να τιμωρησεις κάποιον. Παιδί με σύνδρομο και ειδικές ανάγκες. Πόσο κρίμα τα "ελαττωματικα" παιδιά να τα πεταμε λες και είναι καποιο αντικείμενο χαλασμένο και άχρηστο πλέον προς εμάς. Δεν ξέρω την σχέση σου με τον Θεό και κατά πόσο πιστεύεις αλλά θα σου πω κάτι που όταν το πρωτοακουσα μου έκανε τεράστια εντύπωση. Αυτός που μεγαλώνει παιδί με ειδικές ανάγκες και σηκώνει τέτοιο σταυρό στην ζωη του (γιατί κανεις δεν λεει οτι ειναι ευκολο) μπαινει περπατώντας στον παράδεισο. Εμένα αυτό θα μου ήταν αρκετό για να κρατήσω ένα τέτοιο παιδί. Και όταν μου έτυχε δεν το εριξα. Και δεν το έχω μετανιώσει στιγμή.

Dr.

Ωραία. Είχες την επιλογή και επέλεξες να το κρατήσεις. Άφησε, λοιπόν, και τους άλλους, να κάνουν τη δική τους επιλογή όταν έρθει η ώρα, και μην προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψη σου.

Απαντηση στις απαντησεις σου λοιπον

Εχεις ρωτησει τα παιδια του ιδρυματος πως νιωθουν? Τα εχεις ρωτησει αμα περνανε καλα? Τα ορφανοτροφεια ειναι γεματα απο παιδια..αυτο πρεπει να σου λεει κατι σιγουρα. Για το βιασμο λοιπον.. γιατι υποστηριζεις πως ενα αγεννητο παιδι χωρις συναισθηματα εχει το δικαιωμα να επιβληθει σε μια γυναικα γιατι μερικοι θελουν να επιβληθουν στη ζωη καποιου αλλου? Γιατι αγνοείς απολυτως τον ψυχισμο αυτης της γυναικας? Οσο για τα 'ελλατωματικα' παιδια..εκει νομιζω πως το θεμα ειναι τελειως υποκειμενικο οποτε εγω κι εσυ μπορει να εχουμε τελειως διαφορετικες αποψεις για το τι ακριβως ειναι 'ελατωματικο'. Να σου ζησει το παιδακι σου! Αμα εισαι χαρουμενη με την επιλογη σου τελεια. Αφου μπορεις να το μεγαλωσεις κι εχεις την οικονομικη δυνατοτητα και τη καταληλλη ψυχολογικη κατασταση και υποστηριξη να το μεγαλωσεις ακομα καλυτερα! Πρεπει να σου τονισω εδω ομως πως μερικες γυναικες δεν τα εχουν ολα αυτα. Και για να μη καταστραφουν 2 ζωες -η μητερα και το γεννημενο παιδι- καλο θα ηταν να υπαρχει η επιλογη της αμβλωσης. Το παιδι ναι ειναι ενα μεγαλο δωρο για τον ανθρωπο που το θελει. Γι αυτον που δε το θελει ομως ειναι ενα μεγαλο βασανο. Και σου υποσχομαι οτι το παιδι που θεωρειται βασανο θα υποφερει. Ειχες και εχεις τις επιλογες σου, σε παρακαλω μη στερεις τις δικες μου απο εμενα...

Εσύ

έχεις ρωτήσει παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα και σου είπαν οτι προτιμούν να τα ειχε σφάξει η μάνα τους πριν δουν τον ήλιο ε;; Έλεος με τη δήθεν φιλανθρωπία σας πια!

@εσυ

Δε θα εκανα ποτε μια τετοια ερωτηση σε κανενα ανθρωπο γενικοτερα για να σου πω την αληθεια ωστε να μπορω να σου απαντησω. Αλλα πες μου για τις συνθηκες που επικρατουν σε ορισμενα ιδρυματα...πες μου αμα εχουν ευτυχησει στη μετέπειτα πορεια τους. Αυτο που υποστηριζω δεν ειναι να πεθανουν ολα τα παιδια και το να κανουμε εκτρωσεις αβερτα. Αυτο που υποστηριζω ειναι πως σαν γυναικες πρεπει να εχουμε αυτη την επιλογη για το χ ψ λογο. Θα βρεις παιδια που θα σου πουν πως και χωρις μανα ή πατερα ειναι καλα και χαιρονται τη ζωη..θα βρεις και παιδια που εχουν προβληματα για το ιδιο θεμα. Το 'προβλημα' μου με τη λυση του ορφανοτροφειου ειναι κατα κυριο λογο πιστευετε πως μια γυναικα ειναι διατεθειμένη να υπομεινει μια επιπονη διαδικασια με πολλες επιπλοκες για ενα εμβρυο που δε θελει επειδη ορισμενοι θελουν να επιβαλουν τους δικους τους ηθικους φραγμους στη ζωη της.

Αντιφάσκεις.

Αν η έκτρωση δεν είναι φόνος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη γίνονται αβέρτα. Δε μίλησε κανείς για ηθική (χριστιανική προφανώς εννοείς) , εκτός αν και το να μην επιτρέπεται να μαχαιρώνεις όποιον αθώο θες στο δρόμο επειδή σε ενοχλεί η ύπαρξη του δεν το θεωρείς κοινά αποδεκτό καλό για το οποίο πρέπει να παλεύει μια κοινωνία. Ουσιαστικά γράφεις οτι προτιμάς να πεθαίνουν οι πιο ανυπεράσπιστες και απόλυτα αθώες ανθρώπινες υπάρξεις για να μη δοθεί στους ενάντιους της έκτρωσης η χαρά ότι πέρασε το δικό τους. Κάθε πράξη μας έχει συνέπειες. Κάθε φορά που συνευρίσκονται δυο άνθρωπο πρέπει να θυμούνται ότι η γονιμοποίηση είναι απολύτως φυσικό επακόλουθο που το πολύ πολύ να μπορεί να αποφευχθεί κατά 99,9999%. Αν δε θέλουν για ΚΑΝΕΝΑ λόγο να κάνουν οι δυο τους παιδί, κακώς συνευρίσκονται. Αν ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα αντισύλληψης και παρόλα αυτά υπάρξει εγκυμοσύνη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους, ως ενήλικοι, και να τη φέρουν εις πέρας. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ' αυτή τη ζωή.

Δεν αντιφασκω και καθολου μαλιστα

Η εκτρωση δεν ειναι φονος αλλα δε παύει να ειναι μια διαδικασια που μπορει να προκαλεσει προβληματα στον οργανισμο μιας γυναικας οπως και καθε επεμβαση.Επισης μιλαω για αμβλωσεις οι οποιες γινονται για καποιο σοβαρο και ώριμο λογο. (Ναι σαν σοβαρο βαζω και το να μη θελεις το παιδι). Ο αθωος στο δρομο μπορει να με συγχισει αλλα δε θα τον ξαναδω ποτε ατη ζωη μου και δε θα επηρεάσει τη ζωη μου. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ομως θα επηρεάσει τη ζωη μου στο 100%. Θελεις ψυχολογικα, σωματικα ή οικονομικα...θα την επηρεάσει. Δε μιλαω για 'χριστιανικη' ηθικη αλλα για την ηθιλη του καθενός μας...τα ορια του αποδεκτου και μη αποδεκτου αν θες. Ο μονος 99.9999% τροπος αντισύλληψης ειναι η αποχη. Σε ολους τους αλλους τροπους υπαρχουν και τα ατυχηματα. Απο τη στιγμη που εσενα προσωπικα δε σε επηρεάζει αυτη η εγγυμοσυνη και ουτε καν σε αγγιζει θα προτιμουσα να απεχεις απο το να μου υποδειξεις τι, πως, που και γιατι θα κανω κατι που επηρρεαζει ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ. Μη μου επιβάλλεις τα πιστευω σου. Δε θελεις να κανεις εκτρωση? Να σου πω ενα μυστικο? Εχεις το δικαιωμα να μη κανεις...

Κι εσύ

εν ετει 2018 έχεις νομικά το δικαίωμα να κάνεις όσες γουστάρεις και κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλλει τα πιστεύω του. Γιατί χτυπιέσαι; Πρέπει να συμφωνήσουμε σώνει και καλά για να μη θεωρήσεις οτι σε κατακρίνουμε;

Κοιτα.....

Δεν ειναι το θεμα να με κατακρινεις ή οχι. Δεν ειναι το θεμα να ταυτιστείς εσυ προσωπικα μαζι μου. Εσυ και οποιοσδήποτε αλλος εδω μεσα. Εχεις τις αποψεις σου. Δεκτο. Το θεμα ειναι πως μια κοπελα η οποια εχει βρεθει σε αυτο το αδιεξοδο οσο και να προσεχε και οσα μετρα αντισυληψης και να επαιρνε..να ξερει πως εχει αυτη την επιλογη και πως ορισμενα ατομα τη στηριζουν. Και οχι να της δημιουργεις ενοχες αποκαλωντας τη δολοφονο. Μιλα για το ποσο σημαντική ειναι η προφυλαξη! Κανε τη να καταλαβει πως ναι η εκτρωση ειναι επιλογη αλλα προσπαθησε να μη φτασεις σε αυτο το σημειο οπου αυτη ειναι η μονη σου επιλογη. Μη την αποκαλείς δολοφονο και τη σταυρωνεις με τα δικα σου πιστευω. Αυτα.

Η εκτωση

ΔΕΝ ειναι εγκλημα

Grigoris

Αλλοι λενε για επανασταση, οτι προχωραει ο κοσμος, ζητω η ελευθερια του σωματος, για σκοταδισμους και και και... Για την αντισυλληψη ουτε λογος φυσικα, μας ενοχλει η μυρωδια του λατεξ. Αλλα ετσι μας οριζει η προοδος για το τι ειναι ενα εμβρυο, ενα μεταδιδομενο νοσημα. Θα γεννηθει ανθρωπινο ον; ΝΑΙ; Φονος.. Ειναι λιγο δηθεν κυριες και κυριοι να μιλατε για ελευθερια του σωματος απο την στιγμη που δεν θα ερωτηθει ποτε το εμβυο!

@grigoris

Μα αυτο ειναι το θεμα!! Η ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες δεν ειναι προϊον αμέλειας της χρησης προφυλακτικου μονο! Υπαρχουν πολλές μεταβλητες. Το έμβρυο στην αρχη της εγκυμοσυνης δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα συνολο κυτταρων το οποιο εχει τη δυνατοτητα να δημιουργησει ζωη. Δεν νιωθει ουτε συναισθηματα αλλα ουτε και πονο. Γραφεις "δε θα ερωτηθει το εμβρυο" μπορει να ερωτηθει η γυναικα που το κουβαλα και οταν σου λεει πως θελει να κανει εκτρωση εμμεσα και άμεσα σου λεει πως δεν μπορει να ανταπεξελθει και να διαχειριστει αυτο το γεγονος ειτε ψυχολογικα ειτε σωματικα ειτε και τα δυο. Οποτε εσυ αμεσως μου λες πως εγω σαν γυναικα εχω σαφως λιγοτερα δικαιωματα απο ενα αναπτυσσόμενο συνολο κυτταρων να στο θεσω κ ετσι

Εχεις πλήρη άγνοια

Ένα έμβρυο μπορουν να το υποβαλλουν στην διαδικασία της αμβλωσης μέχρι την 24 εβδομάδα της κυησεως του!! Εχεί πληρη συναίσθηση του τι συμβαινει και φυσικά αισθάνεται τον πόνο όταν του ξεσκιζουν τα σωθικα. Έχεις δει βίντεο εκτρωσης;; να προσπαθει το εμβρύο να αποφύγει μάταια το μυτερο εργαλείο που το τρυπάει, και να ανοίγει το στόμα σαν να θέλει να ουρλιαξει από τον πόνο;; ξέρεις πόσες άλλαξαν γνωμη όταν είδαν αυτό το βίντεο;; Πιστεύεις αυτά που σε βολεύουν γιατι σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα και χωρίς τυψεις για τις επιλογές σου, και για πραγματα που ίσως εχεις κάνει (εγώ πραγματικά το απευχομαι αυτο με όλη μου την καρδιά). Εάν δεν θέλετε να κάνετε παιδια υπάρχουν τρόποι να μην εγκυμονησετε!! Αν μείνετε έγκυες και δεν τα θέλετε, γεννηστε τα, δωστε τα, χαριστε τα, πουλήστε τα έστω!! σε οικογένειες που θα τα λατρεύουν και θα έδιναν τα πάντα για να αποκτήσουν δικό τους. Και στα παιδιά σας θα δωσετε την ευκαιρία να ζήσουν αλλά και την αμαρτία της παιδοκτονιας δεν θα κουβαλατε.

Εν αντιθεσει...παρατηρω σε εσενα μια αγνοια

Ολοι μας εχουμε αντανακλαστικα. Δε σημαινει οτι ποναμε. Αμα η εκτρωση γινει στο χρονικο περιθώριο που πρεπει δε νιωθει τιποτα. Το εγκλημα γινεται οταν περνας τους 3 μηνες κυησης οπου εκει το εμβρυο νιωθει και μπορεις να το δεις να ξεσκιζεται. Πουλα το? Δωστο? Εχεις ακουσει για εμποριο λευκης σαρκος? Ξερεις που θα καταληξει? Εχεις περασει απο κανενα ορφανοτροφειο? Ολα τους ειναι γεματα απο παιδια. Το γεννας...εχεις σκεφτει το μετα και τις απειρες μεταβλητες που μπορουν να καταστρεψουν ενα παιδι ανεπιθύμητης κυησης. Απο την ασφαλεια του καναπε μου μπορω κι εγω να κανω βαρυγδουπες δηλωσεις και να παιζω εκδικητης με τη ζωη του οποιουδηποτε.

Κοπέλα μου

Κοπέλα μου σε πείραξε το πουλα το που είπε κάποιος στο παραπάνω σχόλιο και δεν σε πειράζει η δολοφονία του από την μάνα του!!! Έχεις συναισθηση του τι υπστηριζεις;;; Και προφανώς όταν κάποιος σε τέτοια περίπτωση γράφει πουλα το, το τελευταίο που εννοεί είναι σε εμπόριο λευκης σαρκος!! Ξέρεις πόσες οικογένειες θα πληρωνανε πάνω στην απόγνωση τους να μεγαλώσουν με αγάπη αυτό που εσύ απεχθανεσαι και δινεις;; Έχεις αγανακτήσει πολύ κοσμο όπως βλέπεις στα σχόλια. Οκ υποστηριζεις τις εκτρωσεις και ίσως και να έχεις κάνει. Το εμβρυο δεν ποναει, έχει αντανακλαστικα κλπ κλπ. Τα έχεις όλα ωραιοποιησει στο μυαλό σου για να κοιμασαι με την συνείδηση σου καθαρή. Πλανασαι πλανην οικτραν. Ευχομαι να μετανιωσεις για αυτά που λες και να μην χρειαστει ποτέ να προβεις σε αυτο το αμαρτημα αν και φοβάμαι πως το εχεις κάνει ήδη.

Κυριε /κυρια μου

''Ξέρεις πόσες οικογένειες θα πληρωνανε πάνω στην απόγνωση τους να μεγαλώσουν με αγάπη αυτό που εσύ απεχθανεσαι και δινεις;'' εξηγησε μου τον λογο που τα ορφανοτροφεια ειναι γεματα απο παιδια απο τη στιγμη που ειναι απεγνωσμενοι να μεγαλωσουν με αγαπη ενα παιδι. Περιμενω! Υπο αλλες συνθηκες δε θα το εγραφα αυτο το σχολιο γιατι σεβομαι τους ανθρωπους που ο καθενας τους μπορει να περνα εναν γολγοθα για να αποκτήσει ενα παιδι. Μιας που το ανεφερες ομως...οριστε... Οταν μου λες πουλα το,αυτο δεν αναφερεται μονο στο να δωσεις το παιδι σου σε μια οικογενεια. Το παιδι σου μπορει να καταληξει ΠΑΝΤΟΥ! Αυτο ειναι το τρομαχτικο. Οχι δεν το εχω ωραιοποιησει αυτη ειναι η σκληρη αληθεια. Δεν θα σταματησω να εκφερω τη γνωμη μου επειδη καποιοι ειναι αγανακτισμένοι! Σκοπος μου δεν ειναι να προκαλεσω για την πλακα μου. Αμα μπορεσω να κανω εστω κι εναν ανθρωπο να καταλαβει τη θεση μου θα ειμαι χαρουμενη. Σε αυτο το thread και το αρθρο μπορει να μπουν κοπελες που βρισκονται σε αυτη τη θεση και θελω να ξερουν οτι ναι υπαρχουν ατομα που δε θα τις κατακρινουν και πως ναι εχουν επιλογες! Λυπαμαι σαν γυναικα στην ελλαδα που βλεπω ανθρωπους να μειωνουν την αξια της δικης μου ζωης μπροστα σε ενα υποαναπτυκτο συνολο κυτταρων. Ναι οταν ενα παιδι γεννηθει θα ειμαι απο τις πρωτες που θα υποστηριξει τα δικαιωματα του..μεχρι τοτε ομως θα συνεχισω να υποστηριζω τα δικαιωματα της γυναικας στη ζωη της με παθος και επιχειρηματα ασχετως με το αμα καποιος αγανακτει ή νιωθει αβολα με αυτα που υποστηριζω

Ναι οκ

Απο την ασφάλεια του καναπέ μου και μετά από μια εγκυμοσύνη σε έμβρυο με σύνδρομο, που επέλεξα με πλήρη συναισθηση και συνείδηση να συνεχισω για όλους τους παραπάνω λόγους που σου ανέφερα. Το παιδάκι μου δυστυχώς το γέννησα νεκρό στον 8 μήνα της εγκυμοσύνης μου αλλά τουλάχιστον θα κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια ότι δεν πήγε από τα χέρια μου. Αυτά. Σου εύχομαι τα καλύτερα.

@ναι οκ

Θα ηθελα να ξεκινησω με το οτι λυπαμαι που το παιδακι σου γεννηθηκε νεκρο διοτι φαινεται να το ηθελες και δε το ευχομαι σε κανεναν αυτο τον πονο. Στο θεμα τωρα. Δεν ειναι λογικη αυτη! Τουλαχιστον δε το σκοτωσα εγω?! Ο προγεννητικος ελεγχος εχει βγει για ενα λογο. Να σε ρωτησω ευθεως λοιπον. Κανεις προγεννητικο και σου διχνει οτι το παιδι σου εχει down αλλα ξερεις πως δε μπορεις να το μεγαλωσεις γιατι δεν εχεις τους πορους να το κανεις. Τι κανεις τοτε? Μενεις εγκυος και σου λενε πως αμα το γεννησεις εχεις πιθανοτητες να μεινεις παραλυτη. Τι κανεις τοτε? Φτανεις στη γεννα και λενε στον πατερα να επιλεξει μανα ή παιδι λογο ενος προβληματος που εμφανιστηκε. Τι κανει εκεινος? Ενα πραγμα δε μπορω να καταλαβω οι περισσοτεροι απο εσας που υποστηριζετε με παθος την απαγορευση της εκτρωσης δεν εχετε επιχειρήματα για τον αντιλογο περαν του οτι ειναι δολοφονια.

Το πράγμα είναι απλο

Και θα μιλήσω για μενα, που επέλεξα την συνεχιση της κυησεως μου παρολο που το έμβρυο έπασχε από σπάνιο σύνδρομο. Σκέφτηκα όπως θα σκεφτομουν αν το γεννουσα ζωντανο και μου έλεγαν εχει σύνδρομο σκότωσε το!! Θα το εκανα; προφανώς και όχι!! Η μόνη διαφορά είναι πως σε αυτή την περίπτωση το παιδί θα το έβλεπα ζωντανό και στην περίπτωση της εκτρωσης δεν θα το έβλεπα καθολου. Αυτο δεν σημαίνει πως επειδή δεν το βλέπεις το μωρό αρα δεν υπάρχει! Μπορεί ακόμα να είναι ενας ημιτελές άνθρωπος αλλά παρόλα αυτά εκεί μέσα χτυπάει μια καρδούλα. Δεν μπορώ να διανοηθω ότι θα γίνω εγώ ή αιτία για να παψει να χτυπάει. Τέλος πάντων. Αυτες είναι οι απόψεις μας, τελείως διαφορετικες και εφόσον ο καθένας εμμενει στην δική του ως ορθη δεν υπάρχει λόγος να συνεχιζεται μια συζήτηση που μόνο στεναχωρια προκαλεί, και από μέρους μου ως προς σε εσένα και το αντιστροφο.

@ Η εκτρωση δεν είναι έγκλημα

Σύμφωνω και εγώ, οι γονείς σου έπρεπε να το είχαν κάνει πράξη.

Χαχαχα

Μου αρεσει που οταν δεν εχετε επιχειρηματα το γυρνατε στην 'επιθεση'. Δειχνει πολλα για το ατομο σας. Η μητερα μου με ηθελε αλλα ειναι τυχερη που ειχε την επιλογη της εκτρωσης. Γι αυτο το δικαιωμα "παλευω". Δε ξερω τι ηθελες να πετυχεις με το σχολιο σου..να με προσβαλεις αποτυχημενα ισως(?)..δικαιωμα της ηταν. Δεν το εκανε και ειμαι εδω. Αλλα ηταν επιλογη της. Αυτο δε μπορεις να καταλαβεις...

@Η έκτρωση

Επιτέλους ένα σωστό σχόλιο. Πράγματι η νόμιμη άμβλωση δεν είναι έγκλημα, ενώ η παράνομη άμβλωση είναι πλημμέλημα. Ο νόμος λέει ότι δολοφονία μπορεί να γίνει μετά τον τοκετό και πριν τον θάνατο. Όσο μπορώ να "σκοτώσω" έναν πεθαμένο, άλλο τόσο μπορώ να "σκοτώσω" κι ένα έμβρυο. Γιατί με την ίδια λογική και ο νεκρός τα πρώτα λεπτά μετά τον θάνατό του διατηρεί κάποια κύτταρα ζωντανά. Άρα οδηγούμαστε στο παράδοξο, ότι, αν κάποιος πυροβολήσει έναν νεκρό, διαπράττει φόνο!!! Η προσωπική ηθική του καθενός δεν θα ορίσει τι είναι έγκλημα και τι όχι. Η άμβλωση μπορεί να είναι ανήθικη για εσάς προσωπικά, αλλά όχι έγκλημα.

Αληθειες

Εχω παρατηρήσει πως όσοι μιλούν υπέρ των εκτρώσεων, έχουν ήδη γεννηθεί. ΚΑΙ ΝΑΙ είναι έγκλημα εναντίων ενός βρεφους που δεν μπορεί να αμυνθει στον δολοφόνο του.

@αληθειες

Εχουμε γεννηθει επειδη μας ηθελαν οι γονεις μας. Δηλαδη η εγκυμοσυνη δεν ηταν ανεπιθύμητη. Δηλαδη δε χρειαζοταν αμβλωση. Στο εκανα ξεκαθαρο? Ο νομος που ψηφίστηκε δε σε υποχρεωνει να κανεις εκτρωση αλλα σου δινει το δικαιωμα αμα εσυ το επιθυμεις. Οποτε εσενα αμα δε σου αρεσει μη κανεις ποτε αλλα μην επιβαλεις τα πιστευω σου στη ζωη μου.

Εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε...

''Δεν μπορει να αμυνθει στο δολοφονο του'' και αμα απαγορεύσεις στη γυναικα να κανει αμβλωση πως θα αμυνθει απο τον τύραννο της? Γιατι ετσι θα βλεπει αυτο το παιδι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Strasbourg_arthro

Η επίθεση σημειώθηκε για να πλήξει τα σχέδια των «Κίτρινων Γιλέκων», μία από τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορεί - Σε συναγερμό και η Γερμανία - Γνωστός και μη εξαιρετέος στις γαλλικές αρχές με φάκελο για ληστεία και διασυνδέσεις με ισλαμιστικούς πυρήνες ο δράστης 

may_arthro

«Μια αλλαγή ηγεσίας τώρα θα βάλει σε κίνδυνο το μέλλον μας, και μπορεί ακόμα και να ακυρώσει το Brexit» δήλωσε η Τερέζα Μέι - Στις 6 το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή καθώς συγκεντρώθηκαν οι 48 επιστολές βουλευτών των Τόρις κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού

14
tinder-kill

Ο 26χρονος  Jesse Kempson είχε ένα ιστορικό προβληματικής συμπεριφοράς, ιδίως απέναντι στις γυναίκες, αποκαλύπτει η Daily Mail - Χρησιμοποιούσε συνεχώς το Tinder για να γνωρίζει Βρετανίδες τουρίστριες

ther_arthro

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής στην οποία κατατέθηκαν οι 48 απαιτούμενες επιστολές, η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα (ώρα Βρετανίας) - Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από την Τρίτη

7
strasburg-police

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η κινητοποίηση της Αστυνομίας σημειώθηκε στην περιοχή γύρω από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης - Τουλάχιστον 350 αστυνομικοί ψάχνουν τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης