Το ταξί της Uber είδε τη γυναίκα, αλλά δεν σταμάτησε διότι είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα του αυτόματου φρένου

Το ταξί της Uber είδε τη γυναίκα, αλλά δεν σταμάτησε διότι είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα του αυτόματου φρένου

Τι αναφέρει το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ - Το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών

ari24
Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε για το δυστύχημα με το «αυτόνομο» ταξί της Uber στην Αριζόνα, στο οποίο μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, γνωστοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με το πόρισμα, το ταξί είδε τη γυναίκα, αλλά δεν διέκοψε την πορεία του διότι είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα αυτόματου φρένου.

Όπως έγινε γνωστό, το σύστημα δεν έχει σχεδιαστεί ώστε να ειδοποιεί για τον κίνδυνο τον οδηγό που βρίσκεται στο όχημα. Στο τραγικό δυστύχημα, ο οδηγός αντέδρασε μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν τη σύγκρουση με τη γυναίκα και το όχημα σταμάτησε ένα δευτερόλεπτο μετά τη σύγκρουση.

Μετά τον θάνατο της 49χρονης Elaine Herzberg στο Tempe της Αριζόνας, η Uber ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ασφαλές το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης και να αποφασιστούν οι όποιες αλλαγές στο σύστημα, ώστε να εφαρμοστούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Η άτυχη γυναίκα περπατούσε τη νύχτα στο πεζοδρόμιο, σπρώχνοντας ένα ποδήλατο. Φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα και σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις που υποβλήθηκε, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης