Τραμπ: Οι παίκτες της NFL που μποϊκοτάρουν τον εθνικό ύμνο «δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα»

Τραμπ: Οι παίκτες της NFL που μποϊκοτάρουν τον εθνικό ύμνο «δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στην ανακοίνωση που έκανε χθες η NFL, η οποία αποφάσισε να υποχρεώσει τους παίκτες να στέκονται όρθιοι στη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου πριν από τα ματς

president-trump-nfl-protest
Οι παίκτες της NFL (η εθνική ομοσπονδία του αμερικανικού φουτμπόλ), που γονατίζουν στη διάρκεια του εθνικού ύμνου και οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μαύροι, «ίσως δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στην ανακοίνωση που έκανε χθες η NFL, η οποία αποφάσισε να υποχρεώσει τους παίκτες να στέκονται όρθιοι στη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου πριν από τα ματς.

«Πιστεύω πως αυτό είναι καλό. Δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να παραμένουν στα αποδυτήρια. Πρέπει κανείς να στέκεται με υπερηφάνεια προσοχή για τον εθνικό ύμνο, αλλιώς δεν θα έπρεπε να μπορεί να παίξει. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ. Ίσως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται καν στη χώρα», εξήγησε.

H NFL έλαβε χθες Τετάρτη αυτή την απόφαση, έπειτα από συνεδρίαση των ιδιοκτητών των ομάδων, επιτρέποντας πάντως σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν να παραμένουν στα αποδυτήρια στη διάρκεια του ύμνου.

«Οι ιδιοκτήτες της NFL επέλεξαν σωστά», δήλωσε επίσης ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

Η ένωση των παικτών της NFL (NFLPA) γνωστοποίησε τη δυσαρέσκειά της μετά την απόφαση αυτή, εκφράζοντας τη λύπη της επειδή δεν της ζητήθηκε να εκφράσει γνώμη.

Κλείσιμο
Χθες ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υποδέχθηκε την είδηση γράφοντας στο Twitter «#Winning» (Νίκη).

Αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας αναπτύχθηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν εκατοντάδες παίκτες, συχνότερα μαύροι, αποφάσισαν να γονατίζουν καταγής στη διάρκεια του εθνικού ύμνου, που ανακρούεται στην αρχή των αθλητικών συναντήσεων, για να καταγγείλουν μ' αυτόν τον τρόπο τη ρατσιστική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κίνημα πήρε έκταση όταν ο αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε εκτιμώντας πως πρόκειται για αντιπατριωτική συμπεριφορά και χαρακτηρίζοντας «γιους σκύλας» τους παίκτες που την υιοθετούν.

Πολλοί παίκτες των Philadelphia Eagles, νικητών του τελευταίου Super Bowl, έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον Τραμπ τον ερχόμενο μήνα στον Λευκό Οίκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης