Η Ελληνίδα που κάνει δωρεάν ψυχοθεραπεία στους Έλληνες του Λονδίνου

Η Ελληνίδα που κάνει δωρεάν ψυχοθεραπεία στους Έλληνες του Λονδίνου

«Πρέπει να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας», λέει στο protothema.gr - Σεμινάρια όπως η «Αντιμετώπιση του στρες και η επίτευξη στόχων και ονείρων», η «Εποικοδομητική και θετική σκέψη» η «ευτυχία» 

dr_londino
Η Dr Μαρία Φωτιάδου δεν είναι μια οποιαδήποτε ψυχολόγος. Είναι η Ελληνίδα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Westminster στο Λονδίνο που προσφέρει δωρεάν σεμινάρια ενδυνάμωσης και θετικής σκέψης στους χιλιάδες Έλληνες μετανάστες του Λονδίνου.
Στα σεμινάρια τα θέματα που καλύπτονται είναι η «Αντιμετώπιση του στρες και η επίτευξη στόχων και ονείρων», η «Εποικοδομητική και θετική σκέψη» η «ευτυχία» και η «Δημιουργία θετικών διαπροσωπικών σχέσεων».

Υπολογίζεται ότι περίπου 65.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει και κατοικούν στο Λονδίνο. Η πόλη είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για πολλούς Έλληνες μετανάστες.

Προσφέρει πολλές ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει και πολλές δυσκολίες. Έχει χαρακτηριστεί ως μια πόλη με πολύ στρες, γρήγορους ρυθμούς και πολλές απαιτήσεις, αλλά και η πιο μοναχική πόλη στην Ευρώπη και από τις πρώτες σε επίπεδα μοναξιάς σε όλο τον κόσμο. Τα παραπάνω στοιχεία ήταν που έδωσαν το έναυσμα στην ψυχολόγο κ. Φωτιάδου να κάνει τα δωρεάν σεμινάρια.

fotiadou_london
Κλείσιμο


Η ίδια μιλώντας στο
protothema.gr
είπε: «Τις δυσκολίες της μετανάστευσης αλλά και της ζωής σε μια πόλη σαν το Λονδίνο τις βιώσαμε όλοι εμείς που μένουμε εδώ. Πολλές φορές ο καθένας καλείται να τις αντιμετωπίσει μόνος του και αυτό είναι χρονοβόρο και έχει επιπτώσεις στην σωματική και ψυχολογικής μας υγεία.

Πιστεύω ότι όταν μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και μαθαίνουμε τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων και τρόπους αποτελεσματικής θετικής σκέψης μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη, να φτάσουμε πιο γρήγορα τους στόχους μας και να είμαστε ευτυχισμένοι στη ζωή μας. Στα σεμινάρια συναντώ καταπληκτικούς ανθρώπους, με όνειρα, θετική διάθεση και δίψα να δημιουργήσουν και να χτίσουν τη ζωή που τους αξίζει και ονειρεύονται κοινές εμπειρίες της μετανάστευσης και οι δυσκολίες το να αφήνεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα πίσω ενώνουν περισσότερο την κοινότητα των Ελλήνων.

Είναι χαρά μου να μοιράζομαι τις γνώσεις μου μαζί τους, να ακούω τα προβλήματα που υπάρχουν και να βρίσκουμε μαζί λύσεις και τρόπους να νιώσουμε ευτυχισμένοι».

Παγκόσμιες έρευνες αλλά και η προσωπική δουλειά της Δρ Μαρίας Φωτιάδου δείχνουν όταν μια κοινωνία χαρακτηρίζεται από υποστήριξη, συνεργασία και θετικά συναισθήματα τότε τόσο η κοινωνία αυτή ως σύνολο αλλά και το κάθε μέλος της ξεχωριστά μπορούν να προοδεύσουν και να βιώσουν ευτυχία, αρμονία και δημιουργία στην καθημερινότητά τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κ. Φωτιάδου είχε συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό θετικής σκέψης «This is Your Life Change» το 2015 και μεταξύ 3500 συμμετεχόντων είχε καταφέρει να μπει στην τελική εξάδα όπου οι έξι καλύτεροι διακρίθηκαν για τη δουλειά τους με στόχο να αλλάξουν προς το καλύτερο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης