Δολοφόνησαν δήμαρχο στο Μεξικό

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επίθεση σε μπαρ στο Μεξικό

Ο δήμαρχος της πόλης Ιδάλγο δολοφονήθηκε καθώς έφευγε από το αγρόκτημά του, στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βόρειο Μεξικό...

Ο δήμαρχος της πόλης Ιδάλγο δολοφονήθηκε καθώς έφευγε από το αγρόκτημά του, στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βόρειο Μεξικό, όπου την περασμένη εβδομάδα δολοφονήθηκαν 72 μετανάστες.

Από την επίθεση που έγινε την Κυριακή, τραυματίστηκε και η τετράχρονη κόρη του δημάρχου, Μάρκο Αντόνιο Λεάλ Γκαρσία. Ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή της τετράχρονης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλδερόν, καταδίκασε τη δολοφονία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δημάρχου. «Αυτό το έγκλημα και τα βίαια επεισόδια που έγιναν πρόσφατα στην πολιτεία, ενισχύουν τη δέσμευση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα με όλα τα μέσα εναντίον των εγκληματικών συμμοριών που τρομοκρατούν οικογένειες στην Ταμαουλίπας», ανέφερε ο Καλδερόν, χαρακτηρίζοντας το οργανωμένο έγκλημα ως «κύριο εχθρό όλων των Μεξικανών».

Η πόλη Ιδάλγο βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, Σιουδάδ Βικτόρια. Η περιοχή, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μεξικό, όπου δρουν το Καρτέλ του Κόλπου και το πρώην ένοπλο σκέλος του, η συμμορία Λος Σέτας, γνωρίζει ένα κύμα βίας τους τελευταίους μήνες.

Από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ανέλαβε την προεδρία της χώρας ο Φελίπε Καλδερόν, υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί 28.000 άνθρωποι σε διάφορες επιθέσεις, που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης