Υπεγράφη συμφωνία για τη δημιουργία ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο

σουεζ11

Η Αίγυπτος θα παραχωρήσει για τη δημιουργία της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης έκταση περίπου 5.250.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην ζώνη του καναλιού του Σουέζ

Ρωσία και Αίγυπτος υπέγραψαν σήμερα συμφωνία που αφορά τη δημιουργία και τις προϋποθέσεις λειτουργίας ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Αίγυπτος θα διασφαλίσει στις ρωσικές βιομηχανίες που θα δραστηριοποιηθούν στην βιομηχανική ζώνη στο Πορτ Σάιντ καθώς και τις διευθύνουσες εταιρείες της βιομηχανικής ζώνης, μια σταθερή φορολογική πολιτική.

Παράλληλα, εάν κάθε νέος νόμος η κανονιστική πράξη που θα τίθεται σε ισχύ στην Αίγυπτο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, επηρεάζει αρνητικά την υλοποίηση της συμφωνίας, τότε δεν θα έχει εφαρμογή όσον αφορά την συμφωνία.

Η συμφωνία έχει ισχύ 50 ετών και θα ανανεώνεται αυτομάτως, εφόσον καμία από τις πλευρές δεν δηλώσει την πρόθεση της να αποχωρήσει από αυτή.

Η Αίγυπτος όπως προβλέπει η συμφωνία θα παραχωρήσει για τη δημιουργία της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης έκταση περίπου 5.250.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην ζώνη του καναλιού του Σουέζ στην περιοχή της πόλης του Ανατολικού Πορτ Σάιντ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ρωσικού υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει περίπου 13 χρόνια, αλλά ήδη το 2026 οι εταιρείες που θα εγκατασταθούν στην ρωσική βιομηχανική ζώνη θα παράγουν ετησίως προϊόντα αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρώτες εταιρείες θα δημιουργηθούν ταυτόχρονα με την οικοδόμηση της βιομηχανικής ζώνης, η οποία προγραμματίζεται να αρχίσει στις αρχές του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2018-11-09T112655Z_1930686338_RC190174D620_RTRMADP_3_CALIFORNIA-WILDFIRES

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει σε κατάσταση μείζονος καταστροφής τις πυρόπληκτες περιοχές στην Καλιφόρνια από τη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμα ομοσπονδιακά κεφάλαια

rotzer_waters

Στο περιθώριο της περιοδείας, η οποία τιτλοφορείται Us + Them, ο άλλοτε μπασίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd, στα 75 του χρόνια, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την κατάσταση των Παλαιστινίων και να προωθήσει το μποϊκοτάζ σε βάρος του Ισραήλ