Ο Αμπάς αναρρώνει και ο Νετανιάχου μεταφέρει το υπουργικό σε high-tech καταφύγιο

Ο Αμπάς αναρρώνει και ο Νετανιάχου μεταφέρει το υπουργικό σε high-tech καταφύγιο

Ο φακός έχει καταγράψει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο να ενημερώνεται για τις εξελίξεις - Σε υπόγειο οι συνεδριάσεις του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου

isr
Μια φωτογραφία έρχεται να καθησυχάσει τους Παλαιστίνιους για την κατάσταση της υγείας του προέδρου τους,Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διαβάζοντας την εφημερίδα του. Την ίδια ώρα, ο Μπένζαμιν Νετανιάχου μεταφέρει το υπουργικό συμβούλιο σε υπόγειο καταφύγιο high tech.

Στη φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο 83χρονος ηγέτης των Παλαιστινίων να διαβάζει την εφημερίδα ο φακός εστιάζει σ΄ένα αντισημιτικό σκίτσο στέλνοντας κι έναα μήνυμα στο Ισραήλ.

Το σκίτσο δείχνει έναν στρατιώτη να ταίζει με δηλητήριο ένα μωρό παραπέμποντας στο θάνατο του βρέφους μόλις οκτώ μηνών την περασμένη εβδομάδα από ισραηλινά πυρά που προκάλεσε σοκ στην διεθνή κοινότητα.

Τι έχει τελικά ο Αμπάς;

Κλείσιμο
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είναι καλά στην υγεία του,όπως επισημαίνει εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου εισήχθη για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ιστισάρι, κοντά στη Ραμάλα, δήλωσε πως ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από επέμβαση στο αυτί.

Χθες, ο Σάεμπ Έρεκατ, Παλαιστίνιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρόεδρος πάσχει από «φλεγμονή στο αφτί που εμφανίστηκε μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα».

abbas


Σύμφωνα με έναν άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο Αμπάς υποφέρει από πόνους στο στήθος και υψηλό πυρετό.
Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής εισάγεται στο νοσοκομείο.Την προηγούμενη Τρίτη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο αφτί και το βράδυ του Σαββάτου εισήχθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του 83χρονου Αμπάς, ο οποίος είναι δεινός καπνιστής, αποτελεί συχνά αντικείμενο φημών.

.Ο Αμπάς εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής το 2005 για τέσσερα χρόνια, αλλά παρέμεινε στον θώκο καθώς δεν διεξήχθησαν εκλογές λόγω της διένεξης στο εσωτερικό των Παλαιστινίων με τη Χαμάς, το ισλαμικό κίνημα που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής δεν έχει ορίσει κάποιον διάδοχό του.

Σε καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας το υπουργικό του Ισραήλ

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου αποφάσισε να μεταφέρει όλες τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου από το γραφείο του πρωθυπουργού σ' ένα υπόγειο ασφαλές καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας στην Ιερουσαλήμ το οποίο φιλοξενεί το εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους.

Η απόφαση έρχεται ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ- Ιράν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης