Τραμπ: Μπορεί και να αναβληθεί η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τραμπ: Μπορεί και να αναβληθεί η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Επανέλαβε ότι προϋπόθεση για τη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη είναι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

19548024
Το ενδεχόμενο να αναβληθεί η ιστορική συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

O Αμερικανός Πρόεδρος έκανε το εν λόγω σχόλιο κατά τη διάρκεια της υποδοχής στο Λευκό Οίκο του Νοτιοκορεάτη ομολόγου του, Μουν Τζάε-ιν, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με το επικείμενο ιστορικό ραντεβού του με τον Κιμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι εγγυάται την ασφάλεια του Κιμ. Επανέλαβε επίσης ότι προϋπόθεση για τη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη είναι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία θα είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και και επενδύσουν χρήματα στη Βόρεια Κορέα.

Πενς: Δεν θα διστάσει να την ακυρώσει

Νωρίτερα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς διεμήνυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει να αποπειραθεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με αντάλλαγμα υποσχέσεις τις οποίες δεν σκοπεύει να τηρήσει.

Κλείσιμο
«Θα ήταν μεγάλο λάθος από μέρους του Κιμ Γιονγκ Ουν το να νομίσει πως μπορεί να χειραγωγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Πενς, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που δημοσιοποίησε το Fox.

Σε ερώτηση εάν ο Τραμπ θα έφθανε στο σημείο να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής που προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, ο αμερικανός αντιπρόεδρος απάντησε «αναμφίβολα».

Οι ΗΠΑ βλέπουν πρόοδο όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, αλλά η στρατιωτική επιλογή «παραμένει στο τραπέζι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης