Μποϋκοτάζ των Ρομά στα γαλλικά προϊόντα

Μποϋκοτάζ των Ρομά στα γαλλικά προϊόντα

Η «Συμμαχία των Ρομά» της Ρουμανίας, κάλεσε σε πανευρωπαϊκό μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων στις 6 Σεπτεμβρίου, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί το Παρίσι στο ζήτημα των Ρομά.

Η «Συμμαχία των Ρομά» της Ρουμανίας, κάλεσε σε πανευρωπαϊκό μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων στις 6 Σεπτεμβρίου, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί το Παρίσι στο ζήτημα των Ρομά. Η «Συμμαχία των Ρομά» που εκπροσωπεί είκοσι μία οργανώσεις για τα δικαιώματα των τσιγγάνων στην χώρα απέστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της να μποϋκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα, σε όλες τις οργανώσεις Ρομά στην Ευρώπη, καλώντας μάλιστα και σε δυναμικές συγκεντρώσεις στις πρεσβείες της Γαλλίας, την ίδια μέρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «Ζητούμε το μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, στις 6 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που η γαλλική Κυβέρνηση διοργανώνει ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για την μετανάστευση, στο οποίο θα συζητηθεί και το ζήτημα των Ρομά. Γνωρίζουμε πως η πλειονοψηφία των Ρομά στην Ευρώπη, δεν έχει μεγάλη αγοραστική δύναμη, αλλά είναι περισσότερο μια συμβολική πράξη για την πολιτική της ταπείνωσης που επιβάλει το Παρίσι στους Ρομά της Γαλλίας.»  

Στις 6 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Μετανάστευση της Γαλλίας διοργανώνει ένα συνέδριο για την μετανάστευση στην Ευρώπη, όπου έχουν κληθεί ως συνομιλητές οι αρμόδιοι υπουργοί από την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία ,την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία καθώς και η βελγική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

jaunes

Η αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ σε πόλεις της περιφέρειας αρκετοί πολίτες που θέλησαν να κάνουν τις αγορές τους αποδοκίμασαν τις μερικές δεκάδες διαδηλωτών με κίτρινα γιλέκα

guterrez

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Κοσόβου να αποκτήσει στρατό, με την υποστήριξη των ΗΠΑ - Η Ρωσία, η οποία υποστηρίζει τη Σερβία, ζητά διεξαγωγή δημόσιας συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας