Άλλοι δύο νεκροί και επτά κρούσματα Εμπολα στο Κονγκό

Άλλοι δύο νεκροί και επτά κρούσματα Εμπολα στο Κονγκό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτηρίζει σοβαρή την κατάσταση, όμως σημειώνει ότι δεν πρόκειται για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

ebola
Δύο νέοι θάνατοι από τον ιό Έμπολα και επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σημειώθηκαν στη ΛΔ Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ένας από τους θανάτους σημειώθηκε στην Μπαντάκα, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση. Μια νοσοκόμα πέθανε στο χωριό Μπικόρο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός, όπως είπε στο Reuters η εκπρόσωπος του υπουργείου Τζέσικα Ιλούνγκα.

Οι υγειονομικές αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εμβολιασμού με στόχο την συγκράτηση του Έμπολα.

Περισσότερα από 4.000 εμβόλια έχουν διατεθεί στην Μπαντάκα, όπου ζουν περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτηρίζει σοβαρή την κατάσταση, όμως σημειώνει ότι δεν πρόκειται για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Στο νοοσκομείο της Μπαντάκα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν διαμορφώσει ειδικό χώρο, όπου και εξετάζονται τα πιθανά κρούσματα.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση ανέφερε τα πρωτα κρούσματα στις 8 Μαΐου, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα στα νοσοκομεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης