H επανάσταση της Μέγκαν: Φέρνει αέρα φεμινισμού στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ 

H επανάσταση της Μέγκαν: Φέρνει αέρα φεμινισμού στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ 

Η Αμερικανίδα σύζυγος του Χάρι «εισβάλλει» στα βρετανικά ανάκτορα με επαναστατική διάθεση

markl-575x348
Η 36χρονη Μέγκαν έδειξε με το... καλημέρα ότι είναι μία γυναίκα αυτόνομη και ανεξάρτητη, κάτι που μέχρι τώρα δεν το είχε καταφέρει καμία άλλη που είχε διαβεί το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ούτε η Νταιάνα (δεν πρόλαβε), ούτε η Καμίλα αλλά ούτε η Κέιτ Μίντλετον, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild» και προσθέτει: «Η Μέγκαν φιλοδοξεί να ενσαρκώσει το ρόλο της «Νταιάνας νούμερο 2».

Σήμερα, που ο πρίγκιπας Κάρολος έχει γενέθλια σβήνοντας 70 κεράκια, οι νεόνυμφοι θα κλέψουν την παράσταση στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Θα είναι η παρθενική δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού με «βέρα στο δεξί».

meg_har_09
Κλείσιμο


Τα σημάδια που δείχνουν την επαναστατική διάθεση της Μέγκαν Μαρκλ είναι:

1. Περπάτησε μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θέλοντας να περάσει το μήνυμα: «Είμαι μια σύγχρονη, ανεξάρτητη γυναίκα».

2. Η σύντομη βιογραφία που έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα της βασίλισσας. Αναφέρει την «δια βίου δέσμευσή της για την κοινωνική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των γυναικών», απόσπασμα από την ομιλία που είχε παραθέσει σε διάσκεψη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών το 2015.

Η Μέγκαν είναι αποφασισμένη να «χρησιμοποιήσει» το Παλάτι για να ακουστεί η «φωνή» της για διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Η Μέγκαν δεν θα είναι μια από αυτές τις πριγκίπισσες που σχεδόν γίνονται ένα με τα έπιπλα του παλατιού και παραμένουν αόρατες.

Πρόκειται για μία φεμινίστρια μιγάδα, εργαζόμενη και διαζευγμένη. Αν η βασιλική οικογένεια έπρεπε να δείξει μία γυναίκα για να περάσει το μήνυμα ότι είχε φτάσει στον 21ο αιώνα, αυτή θα έπρεπε να μοιάζει με τη Μέγκαν. Γεγονός είναι πάντως ότι, η άφιξή της στο Παλάτι κέντρισε το ενδιαφέρον των νέων για τη βασιλική οικογένεια.

Meghan_-Harry_kiss


Η Δούκισσα του Σάσεξ, θέλοντας να ευχαριστήσει τους κοντινούς ανθρώπους που την βοήθησαν με το γάμο, τους έκανε δώρο ένα χρυσό βραχιόλι, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ. To βραχιόλι, δημιουργία της αγαπημένης της εταιρείας κοσμημάτων «Zofia» με έδρα την Καλιφόρνια, ήταν δικό της σχέδιο. Το «βραχιόλι Κένσινγκτον» είναι μία απλή χρυσή αλυσίδα μ΄έναν χρυσό δίσκο.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, η Τζέσικα Μαλρόνι, ειδική στην οργάνωση γάμων και η κολλητή της φίλη Μπενίτα Λιτ είναι από τις τυχερές.

pip_me_09__1_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης