Πρεμιέρα έκαναν τα F-35: Το Ισραήλ λέει ότι τα χρησιμοποίησε σε δύο μάχες

Πρεμιέρα έκαναν τα F-35: Το Ισραήλ λέει ότι τα χρησιμοποίησε σε δύο μάχες

«Πετάμε τα F-35 σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα», πρόσθεσε ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν

F-35
Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη F-35 σε μάχη, επεσήμανε σήμερα ο επικεφαλής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στον επίσημο λογαριασμό του στρατού στο Twitter.

«Πετάμε τα F-35 σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα», φέρεται να πρόσθεσε ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν απευθυνόμενος στους επικεφαλής 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών.
Κλείσιμο
Οι αποκαλύψεις του υποπτεράρχου Αμικάμ Νόρκιν, αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, για την επιχειρησιακή δράση του F-35 στο Ισραήλ Τ έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου «IAF Senior Air Force Conference 2018», που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ. Τις εργασίες της διάσκεψης παρακολουθεί και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Ισραηλινός υποπτέραρχος Νόρκιν έδειξε στους επικεφαλής 20 ξένων αεροποριών και τη φωτογραφία ενός ισραηλινού F-35 που πετούσε πάνω από τη Βηρυτό, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το F-35, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Lockheed Μartin Corp, είναι επίσης γνωστό με το όνομα Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με το εβραϊκό όνομα Αντίρ (Ισχυρός).

Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα εκτός ΗΠΑ που απέκτησε F-35. Τον Δεκέμβριο του 2016 έλαβε τα δύο πρώτα αεροσκάφη από μια συνολική παραγγελία 50. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, τουλάχιστον εννέα έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης