Ιράν: Ο Ροχανί δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφασίζουν για το Ιράν

Ιράν: Ο Ροχανί δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφασίζουν για το Ιράν

«Ποιοι είστε εσείς να αποφασίζετε για το Ιράν και τον κόσμο; Ο κόσμος σήμερα δεν δέχεται η Αμερική να αποφασίζει για τον κόσμο, καθώς οι χώρες είναι ανεξάρτητες…εκείνη η εποχή τελείωσε…Θα συνεχίσουμε το δρόμο μας με τη στήριξη του έθνους μας», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος

0006ZgE943EIGqsT81
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποφασίζουν για το Ιράν, μετά την σκιαγράφηση της νέας αμερικανικής στρατηγικής άσκησης «μέγιστης πίεσης» στην Τεχεράνη που παρουσίασε νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο.

«Ποιοι είστε εσείς να αποφασίζετε για το Ιράν και τον κόσμο; Ο κόσμος σήμερα δεν δέχεται η Αμερική να αποφασίζει για τον κόσμο, καθώς οι χώρες είναι ανεξάρτητες…εκείνη η εποχή τελείωσε…Θα συνεχίσουμε το δρόμο μας με τη στήριξη του έθνους μας», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος σύμφωνα με το ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων ILNA.

Παράλληλα ο Ιρανός ΥΠΕΞ Τζαβάντ Ζαρίφ ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ότι οι ΗΠΑ ξανακάνουν τις «ίδιες λάθος επιλογές».

«Η απάτη της διπλωματίας των ΗΠΑ είναι απλά μια οπισθοδρόμηση σε παλιές συνήθειες: Εγκλωβισμένη σε αυταπάτες και αποτυχημένες πολιτικές – που υπαγορεύονται από διεφθαρμένα Ειδικά Συμφέροντα – ξανακάνει τις ίδιες λάθος επιλογές και συνεπώς δρέπει τις ίδιες βλαβερές ανταμοιβές. Το Ιράν, στο μεταξύ, συνεργάζεται με τους εταίρους στην μετά-ΗΠΑ JCPOA (σ.σ.διεθνής συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν)», τόνισε ο Ζαρίφ.

Το ιρανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις απαιτήσεις που παρέθεσε ο Πομπέο για μια νέα συμφωνία, χαρακτηρίζοντας αυτές «ψέματα» που στοχεύουν να αποσπάσουν την προσοχή από την παραβίαση της Ουάσιγκτον της διεθνούς συμφωνίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης