Χιλιάδες άστεγους άφησε πίσω του το ηφαίστειο στη Σουμάτρα

Χιλιάδες άστεγους άφησε πίσω του το ηφαίστειο στη Σουμάτρα

Άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη Σουμάτρα, το οποίο «ξύπνησε» μετά 400 χρόνια, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες τοπικές αρχές.

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη Σουμάτρα, το οποίο «ξύπνησε» μετά 400 χρόνια, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες τοπικές αρχές.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους έφτασε από τους 3.000 στους 21.000 χιλιάδες, διευκρίνισε εκπρόσωπος των υπηρεσιών Άμεσης Βοήθειας και πρόσθεσε πως οι περισσότεροι κατέφυγαν στην πόλη Μεντάν.

«Το ηφαίστειο εξερράγη ξανά και διήρκεσε αρκετή ώρα. Ο καπνός και οι στάχτες ξεπέρασαν τα 2.000 μέτρα», δήλωσε ο ηφαιστειολόγος Αγκους Μπουντιάντο.

Ο ίδιος συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τις πτήσεις στην περιοχή.

Πολλές εσωτερικές πτήσεις από και προς την ζώνη αυτή ακυρώθηκαν χθες Κυριακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας, οι πτήσεις μπορεί να επηρεαστούν, αλλά αυτό εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου.

Σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης, δεν υπάρχουν θύματα.

Το Σιναμπούνγκ προστέθηκε στον κατάλογο των 69 ενεργών ηφαιστείων στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kim-val

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς με τίτλο «The Investigation» θα υπογράφει ο Τομπίας Λίντχομ, ένας από τους σεναριογράφους της επιτυχημένης δανέζικης τηλεοπτικής σειράς «Borgen»

iraq_water

Τον Αύγουστο, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 17.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία διότι το — υποτίθεται πόσιμο — νερό που διανέμεται από το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης είναι στην πραγματικότητα μολυσμένο