Μέρκελ: Παράταση 10-15 χρόνια ζωής 17 πυρηνικών αντιδραστήρων

Μέρκελ: Παράταση 10-15 χρόνια ζωής 17 πυρηνικών αντιδραστήρων

Μια παράταση 10 - 15 ετών είναι "τεχνικά ορθολογική", δήλωσε η καγκελάριος βασιζόμενη στην έκθεση των ανεξάρτητων συμβούλων που θα δημοσιοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα...

Παράταση 10 με  15 χρόνια της διάρκειας ζωής των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας σε σχέση με την προβλεπόμενη παύση της λειτουργίας τους το 2021 δίνει η  καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Μια παράταση 10 - 15 ετών είναι "τεχνικά ορθολογική", δήλωσε η καγκελάριος βασιζόμενη στην έκθεση των ανεξάρτητων συμβούλων που θα δημοσιοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα. Η έκθεση αναλύει κυρίως το οικονομικό κόστος της παράτασης διάρκειας ζωής των εργοστασίων και τα επακόλουθα από τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου που είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος.

H δήλωσή της, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, συμπίπτει με την παράδοση έκθεσης εμπειρογνωμόνων, ύστερα από παραγγελία της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό "Focus"και την εφημερίδα Στούτγκαρτερ Τσάιτουνγκ "τα πιο συμφέροντα αποτελέσματα" των διαφόρων σεναρίων παράτασης και εκμετάλλευσης των πυρηνικών εργοστασίων καταγράφονται "ανάμεσα στα 12 με 20 χρόνια".

Το σταδιακό κλείσιμο των 17 αντιδραστήρων (ορισμένοι είναι εκτός λειτουργίας επί χρόνια λόγω επισκευαστικών εργασιών) που υπάρχουν σε 12 πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία είχε προγραμματιστεί για το 2021 από τον κυβερνητικό συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων (1998-2005).

Ωστόσο η παρούσα κυβέρνηση της Αγγελα Μέρκελ είχε ανακοινώσει στο εκλογικό της πρόγραμμα ότι θα εξετάσει την παράταση της ημερομηνίας αυτής, κυρίως για να δοθεί ο χρόνος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να παραλάβουν τη σκυτάλη από την πυρηνική ενέργεια.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politbarometer που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, το 56% των Γερμανών αρνείται εκμετάλλευση των πυρηνικών εργοστασίων πέραν του 2012.

Οι Πράσινοι έχουν καλέσει σε μεγάλη αντιπυρηνική διαδήλωση την Τετάρτη στο Βερολίνο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

e7fc99fa31b3b2653201998394e861ed_XL

Συγκεντρώνουν το 41% των προτιμήσεων, όταν έναν χρόνο πριν, στις ομοσπονδιακές εκλογές, είχαν λάβει ποσοστό άνω του 53% - Το 56% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν θα ήταν καλό η Άνγκελα Μέρκελ να παραμείνει στην θέση της

mkparliament0

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε στις 23.20'  - Ο Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων - Οργιώδες παρασκήνιο πριν από τη συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων  - «Η Βουλή έχει μετατραπεί σε παζάρι και αρένα εκβιασμών» κατήγγειλε η αντιπολίτευση - «Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων σε ομαλές συνθήκες» δήλωνε νωρίτερα  ο Ζόραν Ζάεφ και διαψευδε τα περί εκβιασμών και εξαγορών

60