Ερντογάν: Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν την τύχη των Εβραίων από τους ναζί

Ερντογάν: Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν την τύχη των Εβραίων από τους ναζί

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των φρικαλεοτήτων που υπέστη ο εβραϊκός λαός στην Ευρώπη πριν από 75 χρόνια και της ωμότητας από την οποία υποφέρουν τα αδέλφια μας στη Γάζα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

019533157
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέκρινε σήμερα τη μεταχείριση του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας με τις διώξεις των Εβραίων στην Ευρώπη από τους ναζί.

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των φρικαλεοτήτων που υπέστη ο εβραϊκός λαός στην Ευρώπη πριν από 75 χρόνια και της ωμότητας από την οποία υποφέρουν τα αδέλφια μας στη Γάζα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην έναρξη της Συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους κυβερνώντες «ενός λαού που υπέστη όλα αυτά τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» ότι επιτίθενται εναντίον των Παλαιστίνιων κάνοντας χρήση μεθόδων παρόμοιων με εκείνες των ναζιστών».

«Αυτό που το Ισραήλ έκανε είναι έγκλημα, αγριότητα, κρατική τρομοκρατία» συνέχισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, γνωστοποιώντας ότι θα ζητήσει τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να συζητηθούν τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ εμποδίζουν κάθε βήμα προς την απονομή δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.

«Το Ισραήλ πρέπει βεβαίως να λογοδοτήσει για τους αθώους ανθρώπους που σφάγιασε ενώπιον του διεθνούς δικαίου. Θα θέσουμε το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης