«Περαστικά» του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ

«Περαστικά» του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ

«Άκουσα ότι πήρε εξιτήριο, ο Θεός να του δίνει υγεία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

put18
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι χάρηκε που ο πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονταν, του ευχήθηκε υγεία και τόνισε ότι αν χρησιμοποιούνταν στρατιωτικής διαβάθμισης νευροτοξικός παράγοντας ο Σκριπάλ δεν θα ζούσε.

«Ναι, σήμερα άκουσα κι εγώ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι (ο Σκριπάλ) πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Θεός να του δίνει υγεία , χαιρόμαστε πράγματι» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι η Ρωσία έχει προτείνει επανειλημμένως στη Βρετανία να συμβάλλει στην έρευνα της υπόθεσης Σκριπάλ, αλλά δεν έχει πάρει καμία απάντηση προς το παρόν, τονίζοντας πώς αυτή η πρόταση παραμένει σε ισχύ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι ο πρώην κατάσκοπός Σεργκέι Σκριπάλ θα είχε πεθάνει αν έχει δεχθεί επίθεση με στρατιωτικής διαβάθμισης νευροτοξικό παράγοντα.

Σύμφωνα με την εκδοχή της βρετανικής πλευράς, ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια Σκριπάλ, δηλητηριάσθηκαν στο Σάλσμπερι στις 4 Μαρτίου με νευροτοξικό παράγοντα. Αρχικά βρετανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι η κατάσταση των Σκριπάλ είναι κρίσιμη και οι πιθανότητες να επιζήσουν ελάχιστες. Ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση τους άρχισε να βελτιώνεται αισθητά. Στις 10 Απριλίου η Γιούλια Σκριπάλ πήρε εξιτήριο ενώ στις 18 Μαΐου το νοσοκομείο του Σάλσμπερι ανακοίνωσε ότι πήρε εξιτήριο και ο Σεργκέι Σκριπάλ. Το Λονδίνο ισχυρίζεται ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Σκριπάλ παρασκευάστηκε στη Ρωσία και γι αυτόν τον λόγο θεωρεί ότι η Μόσχα ευθύνεται για την επίθεση αυτή. Η ρωσική πλευρά αρνείται κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδουν σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης