Σε κατάσταση συναγερμού η νήσος Σουμάτρα

Σε κατάσταση συναγερμού η νήσος Σουμάτρα

Καπνός, στάχτη και συντρίμμια εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο Σίναμπουνγκ στη Σουμάτρα...

Σε κατάσταση συναγερμού η νήσος Σουμάτρα

Οι αρχές της Ινδονησίας κήρυξαν την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Σίναμπουνγκ στη νήσο Σουμάτρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς από τον κρατήρα του εκτοξεύτηκαν καπνός, στάχτη και συντρίμμια σε ύψος 1.500 μέτρων, και διέταξαν την άμεση εκκένωση χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

«Αρχικά νομίζαμε ότι η στάχτη και ο καπνός ήταν σύννεφα βροχής αλλά πλέον ξέρουμε ότι σχηματίστηκαν από την πίεση που άσκησε το μάγμα», δήλωσε ο Σουρόνο, επικεφαλής του κέντρου έγκαιρης προειδοποίησης για ηφαιστειακές καταστροφές. Η κατάσταση «είναι ξεκάθαρα επικίνδυνη κι έτσι αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού στο ύψιστο επίπεδο, το κόκκινο», πρόσθεσε.

Το Σίναμπουνγκ, στη βόρεια Σουμάτρα, δεν ήταν ενεργό εδώ και 400 χρόνια, αλλά εμφανίζει «ορισμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα» από την Παρασκευή, είπε ο Σουρόνο. «Η ομάδα μας συντονίζεται με αξιωματούχος στην περιοχή για να παρακολουθεί την κατάσταση».

Κλείσιμο

Τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι που ζουν γύρω από το ηφαίστειο «εκκενώθηκαν» με κατεπείγουσες διαδικασίες, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Antara.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω από το λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και η ηφαιστειακή και η σεισμική δραστηριότητα είναι εξαιρετικά έντονη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης