Ποια τα σχέδια της Κομισιόν για την προστασία των πολιτών από την ρύπανση;

kom_09

Η Ευρωπαική Επιτροπή στέλνει στα δικαστήρια τη Γερμανία και άλλα πέντε ευρωπαικά κράτη

H Kομισιόν παραπέμπει τη Γερμανία και άλλα πέντε ευρωπαικά κράτη -τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία- στο Δικαστήριο της Ε.Ε., διότι δεν τήρησαν τις συμφωνηθείσες οριακές τιμές για την ποιότητα του αέρα και δεν έλαβαν κατάλληλα μέτρα ώστε η περίοδος υπέρβασης να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη.

Η Ευρωπαική Επιτροπή εξέδωσε, επίσης, συμπληρωματικές προειδοποιητικές επιστολές στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο επειδή αγνόησαν τους κανόνες της Ε.Ε. για την έγκριση τύπου οχημάτων.

Tα μέτρα που προτείνει σήμερα η Κομισιόν βασίζονται σε τρεις άξονες:

1. Τα πρότυπα ποιότητας του αέρα,

2. Τους εθνικούς στόχους μείωσης των εκπομπών και

3. Τα πρότυπα εκπομπών για τις κυριότερες πηγές ρύπανσης,για παράδειγμα από τις εκπομπές οχημάτων και πλοίων έως την ενέργεια και τη βιομηχανία.

Για την αντιμετώπιση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων από τις μεταφορές, η Επιτροπή θα ενισχύσει περαιτέρω το έργο της σε συνεργασία με τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές όσον αφορά μια κοινή ολοκληρωμένη προσέγγιση για τις ρυθμίσεις που αφορούν την πρόσβαση των οχημάτων στις πόλεις, στο πλαίσιο του αστικού θεματολογίου της Ε.Ε.

Επιπλέον, η Ευρωπαική Επιτροπή ηγήθηκε μιας εκτενούς μεταρρύθμισης με στόχο να εξασφαλιστεί ότι οι εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων από οχήματα μετρούνται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theresa_may_omilia_arthro

Δεν «πέρασε» η πρόταση μομφής εις βάρος της Βρετανίδας πρωθυπουργού - 200 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν υπέρ της Μέι, 117 κατά - Είπε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, αλλά και ότι δεν θα στηθούν πρόωρες κάλπες

3
india_main

Η υποψήφια και αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016 βρέθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στον γάμο της κόρης του Ινδού δισεκατομμυριούχου, Μουκές Αμπάνι

may_main1

Στις 23:00 η ανακοίνωση του αποτελέσματος για την πρόταση μομφής - Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκαθάρισε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, αλλά και ότι δεν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές

2