Ποια τα σχέδια της Κομισιόν για την προστασία των πολιτών από την ρύπανση;

kom_09

Η Ευρωπαική Επιτροπή στέλνει στα δικαστήρια τη Γερμανία και άλλα πέντε ευρωπαικά κράτη

H Kομισιόν παραπέμπει τη Γερμανία και άλλα πέντε ευρωπαικά κράτη -τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία- στο Δικαστήριο της Ε.Ε., διότι δεν τήρησαν τις συμφωνηθείσες οριακές τιμές για την ποιότητα του αέρα και δεν έλαβαν κατάλληλα μέτρα ώστε η περίοδος υπέρβασης να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη.

Η Ευρωπαική Επιτροπή εξέδωσε, επίσης, συμπληρωματικές προειδοποιητικές επιστολές στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο επειδή αγνόησαν τους κανόνες της Ε.Ε. για την έγκριση τύπου οχημάτων.

Tα μέτρα που προτείνει σήμερα η Κομισιόν βασίζονται σε τρεις άξονες:

1. Τα πρότυπα ποιότητας του αέρα,

2. Τους εθνικούς στόχους μείωσης των εκπομπών και

3. Τα πρότυπα εκπομπών για τις κυριότερες πηγές ρύπανσης,για παράδειγμα από τις εκπομπές οχημάτων και πλοίων έως την ενέργεια και τη βιομηχανία.

Για την αντιμετώπιση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων από τις μεταφορές, η Επιτροπή θα ενισχύσει περαιτέρω το έργο της σε συνεργασία με τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές όσον αφορά μια κοινή ολοκληρωμένη προσέγγιση για τις ρυθμίσεις που αφορούν την πρόσβαση των οχημάτων στις πόλεις, στο πλαίσιο του αστικού θεματολογίου της Ε.Ε.

Επιπλέον, η Ευρωπαική Επιτροπή ηγήθηκε μιας εκτενούς μεταρρύθμισης με στόχο να εξασφαλιστεί ότι οι εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων από οχήματα μετρούνται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21509380

Το ιρανικό τάνκερ «παρακολουθείται» λένε από το υπουργείο Ναυτιλίας – Σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ οι ελληνικές αρχές – Το πλοίο βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης του Ιράν με τη Δύση

068_AA_13082019_997044

Σύμφωνα με ένα από τα πιθανότερα σενάρια, ο Τζουτζέπε Κόντε αναμένεται, μετά την ομιλία του, να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα - Ο Ματέο Σαλβίνι μπορεί να προσπαθήσει και πάλι να ανατρέψει την κυβέρνηση μέσω πρότασης μομφής