Στους 600 οι νεκροί από την χολέρα σε Νιγηρία και Καμερούν

Στους 600 οι νεκροί από την χολέρα σε Νιγηρία και Καμερούν

Ξεπερνούν τους 600 οι νεκροί από χολέρα στη Νιγηρία και το Καμερούν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η ασθένεια θα εξαπλωθεί και στο Τσαντ. Επίσης, στη Νιγηρία έχουν καταγραφεί και 83 θάνατοι από ιλαρά.

Ξεπερνούν τους 600 οι νεκροί από χολέρα στη Νιγηρία και το Καμερούν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η ασθένεια θα εξαπλωθεί και στο Τσαντ. Επίσης, στη Νιγηρία έχουν καταγραφεί και 83 θάνατοι από ιλαρά.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Νιγηρία προειδοποίησαν ότι υπάρχει κίνδυνος ξεσπάσματος χολέρας σε εθνικό επίπεδο, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων από την ασθένεια στο βόρειο τμήμα της αυξήθηκε στους 352 νεκρούς.

Το υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 6.437 κρούσματα χολέρας σε 11 από τις 36 πολιτείες της χώρας από τον Ιούνιο.

Ανέφερε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες σε επαρχιακές περιοχές, όπου σπάνια είναι διαθέσιμο ασφαλές πόσιμο νερό και υπάρχουν καλές υποδομές υγιεινής, ενέτειναν την εξάπλωση της ασθένειας.

«Παρότι τα περισσότερα ξεσπάσματα έχουν σημειωθεί στις βορειοδυτικές και βορειοανατολικές ζώνες, επιδημιολογικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι όλη η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο», προειδοποίησε.

Το γειτονικό Καμερούν αντιμετωπίζει τη χειρότερη επιδημία χολέρας από το 2004, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 263 νεκρούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η ασθένεια θα εξαπλωθεί και στο Τσαντ.

Το βόρειο Καμερούν πλήττεται συχνά από ξεσπάσματα χολέρας την περίοδο των βροχών και η έλλειψη προετοιμασίας από μέρους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει επικριθεί έντονα.

Επισημαίνεται ότι η Νιγηρία αντιμετωπίζει επίσης επιδημία ιλαράς, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.400 στην Αφρική. Ο απολογισμός είναι από τους χειρότερους της δεκαετίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας έχουν καταγραφεί πάνω από 5.000 κρούσματα ιλαράς από τις αρχές της χρονιάς και 83 θάνατοι. Τα δεδομένα είναι δεκαπλάσια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20465779

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο όπου βρίσκονταν «πριν από τον πόλεμο»

idlib-bomb

«Η έκρηξη έγινε στα όρια της αγοράς Αλ Χαλ, κοντά σε μια θέση των μαχητών που πρόσκεινται στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

salman_khasoggi

«Το βασίλειο καταδικάζει την πρόσφατη θέση της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και κατηγορίες, και διατρανώνει την απόλυτη απόρριψη κάθε επέμβασης στις υποθέσεις του»

kim09

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μέσα στο έτος περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις που αφορούν θέματα οικονομίας και διπλωματίας της απομονωμένης χώρας του και λιγότερες επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις