Έρευνα σε βάθος για την σφαγή των 72 μεταναστών ζητά ο ΟΗΕ

Έρευνα σε βάθος για την σφαγή των 72 μεταναστών ζητά ο ΟΗΕ

Τη διενέργεια "ανεξάρτητης έρευνας" για τη σφαγή 72 παράνομων μεταναστών, που βρέθηκαν νεκροί στο κρατίδιο Ταμαουλίπας του Μεξικού...

Τη διενέργεια "ανεξάρτητης έρευνας" για τη σφαγή 72 παράνομων μεταναστών, που βρέθηκαν νεκροί στο κρατίδιο Ταμαουλίπας του Μεξικού, ζήτησε την Παρασκευή από τις αρχές της χώρας η Ύπατη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Νάβι Πίλεϊ.

"Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένη από τις δολοφονίες αυτές, που θέτουν ένα ακόμα πρόβλημα στην ήδη σοβαρή κατάσταση των μεταναστών" στο Μεξικό ανέφερε η κ. Πίλεϊ σε ανακοίνωσή της.

Ο ΟΗΕ ζητεί από τις μεξικανικές αρχές "να οργανώσουν επειγόντως μια έρευνα σε βάθος, ανεξάρτητη και ξεκάθαρη για τις δολοφονίες αυτές και ταυτόχρονα να προστατέψουν την αξιοπρέπεια των θυμάτων , να τα αναγνωριστούν και να σταλούν τα πτώματά τους στις οικογένειές τους.

Τα πτώματα αυτών των παράνομων Λατινοαμερικάνων αποκαλύφθηκαν μετά από αστυνομική και στρατιωτική επιχείρηση κατά των δραστών της σφαγής, που θεωρείται η πλέον αιματηρή στο Μεξικό.

Στο Μεξικό, ο πόλεμος των αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών έχει στοιχίσει έως σήμερα τη ζωή σε 28 χιλιάδες άτομα μετά από το 2007, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lordos

«Ενώ το 70% των νέων μας θέλει να μείνει στην Ευρώπη, η επιθυμία τους δεν λαμβάνεται υπόψη από το 70% των ηλικιωμένων που θέλουν το Brexit» εξηγεί ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και εμβληματική φιγούρα των Τόρις, Λόρδος Χέζελταϊν - «Οι νέοι δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ»  προειδοποιεί