Διευθυντής NSA: Θα δώσουμε εγγυήσεις στη Βόρεια Κορέα αν μας στείλει όλα της τα πυρηνικά

Διευθυντής NSA: Θα δώσουμε εγγυήσεις στη Βόρεια Κορέα αν μας στείλει όλα της τα πυρηνικά

Τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να σταλούν στο Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ στο Τενεσί, εάν ο Κιμ επιθυμεί να χαλαρώσει τις κυρώσεις, δήλωσε ο Μπόλτον

John-Bomb
Έτοιμη να προσφέρει εγγυήσεις στη Βόρεια Κορέα ως προς την ασφάλειά της δηλώνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ωστόσο, θέτει ως όρο ότι η Πιονγκγιάνγκ θα καταστρέψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της, δήλωσε πριν από λίγες ώρες, ο Μάικ Πομπέο, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τζον Μπόλτον όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ θέλει από τη Βόρεια Κορέα, να στείλει όλα τα πυρηνικά της όπλα σε εργαστήριο των ΗΠΑ στο Τενεσί, για να βεβαιωθεί ότι ο Kim Jong-un ακολουθεί την υπόσχεσή του να διαλύσει το πρόγραμμα.

Τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να σταλούν στο Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ στο Τενεσί, εάν ο Κιμ επιθυμεί να χαλαρώσει τις κυρώσεις, δήλωσε ο Μπόλτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ABC.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κορέας έχουν δηλώσει ότι η χώρα θα διαλύσει τον πυρηνικό χώρο δοκιμών γύρω στις 23-25 ​​Μαΐου, με δημοσιογράφους τόσο από την Πιονγιάνγκ όσο και από τις ΗΠΑ να καλούνται να καλύψουν την εκδήλωση. Ο Μπόλτον δεν διευκρίνισε αν αναμένει ότι τα πυρηνικά όπλα θα αποθηκευτούν ενδεχομένως στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge -όπου το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας λειτουργεί ερευνητικό εργαστήριο και συγκρότημα για πυρηνικά όπλα- ή το κοντινό σύμπλεγμα Εθνικής Ασφάλειας Y-12, που συχνά ααναλαμβάνει παραγωγή πυρηνικών όπλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης