Κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου παρέδωσε στη Βοσνία η Ισπανία

Κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου παρέδωσε στη Βοσνία η Ισπανία

Από την Ισπανία στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, εκδόθηκε ο Βέσελιν Βλάχοβιτς, τον οποίο καταζητούσαν οι βοσνιακές δικαστικές αρχές για εγκλήματα πολέμου...

Από την Ισπανία στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, εκδόθηκε ο Βέσελιν Βλάχοβιτς, τον οποίο καταζητούσαν οι βοσνιακές δικαστικές αρχές για εγκλήματα πολέμου.

Ο Βλάχοβιτς μεταφέρθηκε στο Σαράγεβο, με ειδική πτήση, συνοδεία αστυνομικών της βοσνιακής αστυνομίας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή του δικαστηρίου της Βοσνίας.

Την υπόθεση του Βέσελιν Βλάχοβιτς έχει αναλάβει η εισαγγελία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, επειδή κατηγορείται για βαρύτατα εγκλήματα πολέμου, δολοφονίες, βασανισμούς και διωγμούς αμάχων.

Πολυάριθμες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Βλάχοβιτς ως μέλος παραστρατιωτικής ομάδας των Σέρβων της Βοσνίας το 1992-1993 συμμετείχε στην εκτέλεση περισσότερων από 100 αμάχων στη Γκρμπάβιτσα, περιοχή του Σαράγεβο, η οποία την περίοδο του πολέμου ελεγχόταν από τις σερβικές δυνάμεις.

Ο Βέσελιν Βλάχοβιτς, γνωστός ως το «Τέρας της Γκρμπάβιτσα» μετά τον πόλεμο έφυγε από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και διέμεινε στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο όπου επίσης έχει διαπράξει αδικήματα, για τα οποία έχει καταδικαστεί.

Από το Μαυροβούνιο όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης διέφυγε το 2001 και η ισπανική αστυνομία τον εντόπισε φέτος το Μάρτιο στο Αλικάντε. Ο Βλάχοβιτς συνελήφθη ως μέλος συμμορίας που είχε διαπράξει ληστείες στην ισπανική πόλη και είχε στην κατοχή του πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kaso-mesa_2

«Θα ανακαλύψουμε τι συνέβη στη σορό σύντομα. Το DNA αποκτάται από το εσωτερικό της Τουρκίας. Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να ζητήσουμε από τη Σαουδική Αραβία δείγματα DNA προς το παρόν», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος