Κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου παρέδωσε στη Βοσνία η Ισπανία

Κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου παρέδωσε στη Βοσνία η Ισπανία

Από την Ισπανία στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, εκδόθηκε ο Βέσελιν Βλάχοβιτς, τον οποίο καταζητούσαν οι βοσνιακές δικαστικές αρχές για εγκλήματα πολέμου...

Από την Ισπανία στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, εκδόθηκε ο Βέσελιν Βλάχοβιτς, τον οποίο καταζητούσαν οι βοσνιακές δικαστικές αρχές για εγκλήματα πολέμου.

Ο Βλάχοβιτς μεταφέρθηκε στο Σαράγεβο, με ειδική πτήση, συνοδεία αστυνομικών της βοσνιακής αστυνομίας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή του δικαστηρίου της Βοσνίας.

Την υπόθεση του Βέσελιν Βλάχοβιτς έχει αναλάβει η εισαγγελία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, επειδή κατηγορείται για βαρύτατα εγκλήματα πολέμου, δολοφονίες, βασανισμούς και διωγμούς αμάχων.

Πολυάριθμες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Βλάχοβιτς ως μέλος παραστρατιωτικής ομάδας των Σέρβων της Βοσνίας το 1992-1993 συμμετείχε στην εκτέλεση περισσότερων από 100 αμάχων στη Γκρμπάβιτσα, περιοχή του Σαράγεβο, η οποία την περίοδο του πολέμου ελεγχόταν από τις σερβικές δυνάμεις.

Ο Βέσελιν Βλάχοβιτς, γνωστός ως το «Τέρας της Γκρμπάβιτσα» μετά τον πόλεμο έφυγε από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και διέμεινε στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο όπου επίσης έχει διαπράξει αδικήματα, για τα οποία έχει καταδικαστεί.

Από το Μαυροβούνιο όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης διέφυγε το 2001 και η ισπανική αστυνομία τον εντόπισε φέτος το Μάρτιο στο Αλικάντε. Ο Βλάχοβιτς συνελήφθη ως μέλος συμμορίας που είχε διαπράξει ληστείες στην ισπανική πόλη και είχε στην κατοχή του πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης