Liberation: «Ισλαμικό Κράτος: Γιατί δεν έχει τελειώσει (η τρομοκρατία);»

Liberation: «Ισλαμικό Κράτος: Γιατί δεν έχει τελειώσει (η τρομοκρατία);»

Η αιματηρή επίθεση του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού προκαλεί προβληματισμό – Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

attack_paris
«Ισλαμικό Κράτος:Γιατί δεν έχει τελειώσει η τρομοκρατία;», διερωτάται η γαλλική εφημερίδα «Liberation» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο μετά την αιματηρή επίθεση του Σαββάτου.

Ο 21χρονος Γάλλος υπήκοος από την Τσετσενία, Καμζάτ Αζίμοφ που μαχαίρωσε θανάσιμα έναν πολίτη και τραυμάτισε άλλους τέσσερις ήταν τζιχαντιστής, γνωστός και μη εξαιρετέος στις αρχές, όπως αποκαλύπτουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Τότε γιατί δεν κατάφεραν οι αρχές να αποτρέψουν την επίθεση;», σχολιάζει η εφημερίδα.

Την ευθύνη της επίθεσης του Σαββάτου ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σοκ προκάλεσε η επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται για μια ακόμα φορά γαλλική και διεθνής κοινή γνώμη μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον περαστικών στην καρδιά του Παρισιού.

Κλείσιμο
Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός. Ο δράστης σκότωσε έναν 29χρονο άνδρα, τραυμάτισε τέσσερα άλλα άτομα, ενώ λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Για ακόμα μια φορά το Παρίσι έζησε σκηνές πανικού με άτομα που έτρεχαν να βρουν καταφύγιο στα εστιατόρια.

liberation_cover


Απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα το 2010

Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση υπήρχε σύγχυση για την ταυτότητα του δράστη. Ο 21χρονος γεννήθηκε το 1997 στην Τσετσενία, απέκτησε όμως τη γαλλική υπηκοότητα το 2010. Τελικά αποδείχθηκε ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για ριζοσπαστικοποίηση και είχε φάκελο με την υπόδειξη «S» (δηλαδή «Απειλή για τη δημόσια ασφάλεια»). Οι γονείς του κρατούνται και ανακρίνονται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες και στο σπίτι του δράστη. Οι γαλλικές αρχές επικεντρώνονται στα κίνητρα του δράστη και παράλληλα προσπαθούν να εξακριβώσουν αν υπήρξαν υποκινητές.

Συνέλαβαν φίλο του δράστη στο Στρασβούργο

Χθες, Γάλλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 20χρονο άνδρα στο Στρασβούργο, που θεωρείται φίλος του δράστη. Στο Στρασβούργο είχε ζήσει η οικογένεια του Αζίμοφ για αρκετά χρόνια πριν φθάσει στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι γαλλικές αρχές ανακρίνουν σήμερα τρία κοντινά πρόσωπα του Αζίμοφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης