Αποκλεισμοί κτηρίων από Γάλλους φοιτητές: Αντιδρούν στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Marseille

Γύρω στις 09:00 αστυνομικοί απώθησαν τους 80 νεαρούς που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών - Στην Κανεμπιέρ, από τα παράθυρα δίπλα στην κεντρική είσοδο του κτιρίου την οποία φρουρούν οι δυνάμεις της τάξης, ρίχθηκαν φυλλάδια Α4 που ανακοίνωναν την ακύρωση των εξετάσεων

Οι εξετάσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν σήμερα για περίπου 700 φοιτητές ακυρώθηκαν από τη διεύθυνση του πανεπιστημίου Εξ-Μαρσέιγ, μετά την κατάληψη ενός πανεπιστημιακού κτηρίου στην Κανεμπιέρ από αντιτιθέμενους στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Γύρω στις 09:00 αστυνομικοί απώθησαν τους 60 έως 80 νεαρούς που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, όπου είχαν μεταφερθεί οι εξετάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Απέναντι στον κίνδυνο «διατάραξης της δημόσιας τάξης», η διεύθυνση του πανεπιστημίου αποφάσισε να ακυρώσει τις εξετάσεις, διευκρίνισε μία εκπρόσωπος.

Στην Κανεμπιέρ, από τα παράθυρα δίπλα στην κεντρική είσοδο του κτιρίου την οποία φρουρούν οι δυνάμεις της τάξης, ρίχθηκαν φυλλάδια Α4 που ανακοίνωναν την ακύρωση των εξετάσεων αυτών οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 08:30.

Μετά την άρση του αποκλεισμού του κτηρίου περίπου τριάντα συνδικαλιστές σιδηροδρομικοί και λιμενικοί έφθασαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους απεργούς φοιτητές. Τέθηκαν στην πρώτη γραμμή απέναντι από τους αστυνομικούς που εξακολουθούσαν στις 10:00 τοπική ώρα να φρουρούν το κτίριο.

Οι εξετάσεις ακυρώθηκαν επίσης λόγω αποκλεισμού κτηρίων στο πανεπιστήμιο Λουμιέρ-Λιόν 2 σήμερα το πρωί, την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αργκέιγ (Βαλ-ντε-Μαρν), όπου είχαν μετατεθεί τμήματα του πανεπιστημίου της Ναντέρ και την περασμένη Τετάρτη στην Γκρενόμπλ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

californiafires0

Οι νεκροί ανέρχονται στους 31, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους - Πάνω από 6.700 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες - Ισχυρούς ανέμους σε μέγεθος τυφώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Το tweet του Τραμπ που προκάλεσε αντιδράσεις

7