Γερμανία: Αντιδράσεις στο FDP για τις ρατσιστικές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος

Γερμανία: Αντιδράσεις στο FDP για τις ρατσιστικές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος

Ο Κρις Πίακ, συμπρόεδρος της Ευρωομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE), ανακοίνωσε λίγη ώρα μετά την αποχώρησή του από το FDP, με την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Ο Κρίστιαν Λίντνερ με την δήλωσή του έδωσε σε όλους τους ναζί άλλοθι προκειμένου να παρενοχλούν οποιονδήποτε έχει σκουρόχρωμο δέρμα»

christian-lindner
Αντιδράσεις μεταξύ των ίδιων των στελεχών του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου τους Κρίστιαν Λίντνερ ότι πρέπει κανείς να είναι βέβαιος ότι αυτός που στέκεται δίπλα του στον φούρνο βρίσκεται νόμιμα στη χώρα. Ένα από τα ηγετικά στελέχη υπέβαλε ήδη την παραίτησή του, ενώ ο κ. Λίντνερ επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις με βιντεοσκοπημένη δήλωση.

«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν αυτός που βρίσκεται μαζί μας στην ουρά στον φούρνο και παραγγέλνει ψωμί με σπασμένα γερμανικά είναι ο υψηλής εξειδίκευσης επιστήμονας της τεχνητής νοημοσύνης από την Ινδία ή κάποιος αλλοδαπός που βρίσκεται σε μας παρανόμως. Προκειμένου να υπάρχει ειρήνη στην κοινωνία, πρέπει να είναι όλοι σίγουροι ότι καθένας που υποδεχόμαστε φθάνει σε μας νομίμως. Η διασφάλιση αυτού είναι καθήκον μιας απαιτητικής, φιλελεύθερης μεταναστευτικής πολιτικής στη βάση του κράτους δικαίου», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Λίντνερ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του. Ο Κρις Πίακ, συμπρόεδρος της Ευρωομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE), ανακοίνωσε λίγη ώρα μετά την αποχώρησή του από το FDP, με την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Ο Κρίστιαν Λίντνερ με την δήλωσή του έδωσε σε όλους τους ναζί άλλοθι προκειμένου να παρενοχλούν οποιονδήποτε έχει σκουρόχρωμο δέρμα».

Από την πλευρά του ο κ. Λίντνερ σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τόνισε ότι πολλοί πολίτες του μεταφέρουν την ανησυχία τους και τόνισε ότι ο ίδιος επιθυμεί να γαληνεύσει η κοινωνία, κάτι που, όπως είπε, θα συμβεί μόνο με την εφαρμογή κανόνων κράτους δικαίου. Απέρριψε δε την κριτική περί ρατσισμού και λαϊκισμού.

Τις δηλώσεις πάντως του Προέδρου του FDP αξιοποίησε άμεσα η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), με την επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Αλίς Βαϊντέλ να καλεί το FDP «να κάνει τα λόγια του πράξεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης