Βρετανία: Πρόστιμο άνω των 600.000 £ στον επικεφαλής της Barclay's

Jes_Staley

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclay's προσπάθησε να εντοπίσει ανώνυμο πληροφοριοδότη – Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο σε εν ενεργεία διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης τράπεζας

Πρόστιμο ύψους 642.430 λιρών, που αντιστοιχεί σε περίπου 730.500 ευρώ, επέβαλαν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές στο διευθύνοντα σύμβουλο της Barclay's Τζες Στάλεϊ.

Ο λόγος του προστίμου είναι ότι ο Στάλεϊ παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας, προσπαθώντας να εντοπίσει το συντάκτη επιστολών που επέκριναν έναν υπάλληλο της τράπεζας.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο σε εν ενεργεία διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης τράπεζας. Ωστόσο, ορισμένοι είχαν εκτιμήσει ότι ίσως του κόστιζε και τη δουλειά του.

Πρόστιμο ύψους μόλις 10% των αποδοχών του

Πάντως, όπως ανακοίνωσαν οι δύο ρυθμιστικοί φορείς, η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA) και η αρχή προληπτικής εποπτείας των τραπεζών Prudential Regulation Authority, το πρόστιμο αντιστοιχεί μόνο στο... 10% του συνολικού πακέτου αποδοχών του Στάλεϊ.

Πρόστιμο θα επιβάλει και η Barclay's

Μέχρι στιγμής, η Barclay's δεν έκανε άμεσα κάποιο σχόλιο. Ωστόσο, αναμένεται να επιβάλλει επίσης πρόστιμο στον Στάλεϊ.


«Κινδύνευσε να υπονομεύσει την πολιτική για τους whistleblowers»

Σύμφωνα με όσα του καταλογίζουν, ο Στάλεϊ προσπάθησε δύο φορές να βρει το συντάκτη ανώνυμων επιστολών, στις οποίες εκφράζονταν «ανησυχίες προσωπικής φύσης» για υψηλόβαθμο υπάλληλο της τράπεζας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί.

Πάντως, οι ρυθμιστικές αρχές δεν υποστήριξαν ότι ο Στάλεϊ δεν ήταν κατάλληλος για τη θέση του.

«Ο κ. Στάλεϊ λειτούργησε αδικαιολόγητα ενεργώντας με αυτό τον τρόπο, και με την πράξη του αυτή κινδύνευσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική της Barclays για τις ανώνυμες πληροφορίες και καταγγελίες (whistleblowing) και την προστασία που προσφέρει στους πληροφοριοδότες (whistleblowers)», ανέφερε η FCA.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eklo09

61 εκατομμύρια Αιγύπτιοι αποφασίζουν για 25 σημαντικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, όπως για την παράταση της θητείας του προέδρου της χώρας σε έξι από τέσσερα χρόνια, τη θεσμοθέτηση ποσόστωσης 25% στην εκλογή των γυναικών στο Κοινοβούλιο

gallia_kitrina_gileka_art2

Τα κίτρινα γιλέκα διαδηλώνουν για 23ο Σάββατο στο Παρίσι - Οι διαδηλωτές πέταξαν πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας - 110 προσαγωγές

21