Βρετανία: Πρόστιμο άνω των 600.000 £ στον επικεφαλής της Barclay's

Jes_Staley

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclay's προσπάθησε να εντοπίσει ανώνυμο πληροφοριοδότη – Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο σε εν ενεργεία διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης τράπεζας

Πρόστιμο ύψους 642.430 λιρών, που αντιστοιχεί σε περίπου 730.500 ευρώ, επέβαλαν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές στο διευθύνοντα σύμβουλο της Barclay's Τζες Στάλεϊ.

Ο λόγος του προστίμου είναι ότι ο Στάλεϊ παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας, προσπαθώντας να εντοπίσει το συντάκτη επιστολών που επέκριναν έναν υπάλληλο της τράπεζας.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο σε εν ενεργεία διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης τράπεζας. Ωστόσο, ορισμένοι είχαν εκτιμήσει ότι ίσως του κόστιζε και τη δουλειά του.

Πρόστιμο ύψους μόλις 10% των αποδοχών του

Πάντως, όπως ανακοίνωσαν οι δύο ρυθμιστικοί φορείς, η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA) και η αρχή προληπτικής εποπτείας των τραπεζών Prudential Regulation Authority, το πρόστιμο αντιστοιχεί μόνο στο... 10% του συνολικού πακέτου αποδοχών του Στάλεϊ.

Πρόστιμο θα επιβάλει και η Barclay's

Μέχρι στιγμής, η Barclay's δεν έκανε άμεσα κάποιο σχόλιο. Ωστόσο, αναμένεται να επιβάλλει επίσης πρόστιμο στον Στάλεϊ.


«Κινδύνευσε να υπονομεύσει την πολιτική για τους whistleblowers»

Σύμφωνα με όσα του καταλογίζουν, ο Στάλεϊ προσπάθησε δύο φορές να βρει το συντάκτη ανώνυμων επιστολών, στις οποίες εκφράζονταν «ανησυχίες προσωπικής φύσης» για υψηλόβαθμο υπάλληλο της τράπεζας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί.

Πάντως, οι ρυθμιστικές αρχές δεν υποστήριξαν ότι ο Στάλεϊ δεν ήταν κατάλληλος για τη θέση του.

«Ο κ. Στάλεϊ λειτούργησε αδικαιολόγητα ενεργώντας με αυτό τον τρόπο, και με την πράξη του αυτή κινδύνευσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική της Barclays για τις ανώνυμες πληροφορίες και καταγγελίες (whistleblowing) και την προστασία που προσφέρει στους πληροφοριοδότες (whistleblowers)», ανέφερε η FCA.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elephant

Στην έκθεση τονίζεται η ανάγκη λήψης μέτρων καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον «καταστροφικό» αντίκτυπο που είχε το παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας στο περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο

yoga_ball1

Ο αναισθησιολόγος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της 16χρονης κόρης του, βάζοντας μονοξείδιο του άνθρακα σε μπάλα γιόγκα – Άφησε την μπάλα στο αυτοκίνητο και τις σκότωσε 

KSSE

«Κουραστήκαμε να είμαστε τα αγοράκια και τα κοριτσάκια που τα μαλώνουν. Σκεφτόμαστε να αποχωρήσουμε από το Συμβούλιο της Ευρώπης» είπε η Βαλεντίνα Ματβιένκο απευθυνόμενη στην πρόεδρο της ΚΣΣΕ