Χιλή: Στη Δικαιοσύνη οι συγγενείς των ανθρακωρύχων

Χιλή:  Στη Δικαιοσύνη οι συγγενείς των ανθρακωρύχων

Την πρόθεση της, να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον των ιδιοκτητών του ορυχείου Σαν Χοσέ και κατά παντός υπευθύνου, που «δεν έκανε την δουλειά του», ανακοίνωσε η οικογένεια...

Την πρόθεση της, να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον των ιδιοκτητών του ορυχείου Σαν Χοσέ και κατά παντός υπευθύνου, που «δεν έκανε την δουλειά του», ανακοίνωσε η οικογένεια ενός εκ των 33 εργαζομένων που βρίσκονται παγιδευμένοι σε ορυχείο στην βόρεια Χιλή.

«Δεν σκέφτομαι την χρηματική αποζημίωση, σκέφτομαι ότι πρέπει να τους βάλω , απέναντι στις ευθύνες τους, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες του ορυχείου αλλά και όλους εκείνους που δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Καρολίνα Ναρβάεζ, σύζυγος του Ραούλ Μπούστος .

Η διαδικασία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Ρεμπέρτο Βάλντες, στοχεύει στους ιδιοκτήτες της ομάδας της Χιλής, στην οποία ανήκει το ορυχείο χαλκού και χρυσού, από το Σαν Χοσέ στη βόρεια Χιλή.

Οι 33 μεταλλωρύχοι ειδοποιήθηκαν σήμερα, ότι «θα περάσουν μήνες μέχρι να βγούν ξανά στην επιφάνεια της γης», καθώς το Σάββατο, μόλις, θα ξεκινήσει η εκσκαφή της σήραγγας, μέσω της οποίας τούτο θα καταστεί δυνατόν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kaso-mesa_2

«Θα ανακαλύψουμε τι συνέβη στη σορό σύντομα. Το DNA αποκτάται από το εσωτερικό της Τουρκίας. Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να ζητήσουμε από τη Σαουδική Αραβία δείγματα DNA προς το παρόν», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος