Την αποστολή βοήθειας στο Πακιστάν εξετάζει το ΔΝΤ

Δεκάδες  νεκροί ταλιμπάν από πακιστανικά πυρά

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο από την Δευτέρα έχει συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Πακιστάν, με σκοπό την εύρεση τρόπου βοήθειας προς την ασιατική χώρα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο από την Δευτέρα έχει συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Πακιστάν, με σκοπό την εύρεση τρόπου βοήθειας προς την ασιατική χώρα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, «εξετάζει όλες τις πιθανότητες», συμπεριλαμβανομένης αυτής ενός έκτακτου δανείου.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το Πακιστάν να αντιμετωπίσει αυτήν την τραγωδία» δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.
«Υποστηρίζουμε ήδη την πακιστανική οικονομία» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο δάνειο που υπογράφηκε από το Ταμείο τον Νοέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με τον κ. Ράις, υπάρχει επίσης η δυνατότητα παροχής μιας χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης για τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες τέτοιων γεγονότων.

Το ΔΝΤ θα εξετάσει, ακόμη, σε πιο βαθμό θα μπορούσε να 'χαλαρώσει' τους όρους του εξυπηρετούμενου δανείου.
Ερωτηθείς για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι βρίσκονται σε τεχνικό στάδιο, με σκοπό να αξιολογήσουν τις ανάγκες της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης