Το Βερολίνο είπε «Nein»: Απαγορεύεται να φορούν μαντίλα οι δάσκαλοι

Το Βερολίνο είπε «Nein»: Απαγορεύεται να φορούν μαντίλα οι δάσκαλοι

Το δικαστήριο του Βερολίνου αποφάσισε ότι ο νόμος περί ουδετερότητας που ισχύει στο κρατίδιο του Βερολίνου και αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς λειτουργούς είναι συνταγματικός

Deutschland
Δασκάλα σε δημοτικό της Γερμανίας δεν μπορεί να φορά τη μαντίλα της μέσα στην τάξη, αποφάσισε δικαστήριο του Βερολίνου χθες Τετάρτη, τονίζοντας ότι η πολιτική ουδετερότητας δεν επιτρέπει στους δημόσιους λειτουργούς να φορούν ρούχα που δηλώνουν το θρήσκευμά τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος περί ουδετερότητας που ισχύει στο κρατίδιο του Βερολίνου και αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς λειτουργούς είναι συνταγματικός.

«Τα παιδιά του δημοτικού δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από θρησκευτικά σύμβολα», δήλωσε ο Μάρτιν Ντρέσλερ, εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν διαφορετική νομοθεσία σχετικά με τη μαντίλα στα σχολεία.

Πριν από τρία χρόνια το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας ανέτρεψε την καθολική απαγόρευση που ίσχυε σε όλη τη χώρα, εκτιμώντας ότι είναι αντισυνταγματική και αντίκειται στην ανεξιθρησκία. Τότε είχε αποφασίσει ότι η απαγόρευση μπορεί να ισχύσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις «επαρκούς, συγκεκριμένου κινδύνου».

Η δασκάλα εργάστηκε σε δημοτικό σχολείο του Βερολίνου μόνο για μία ημέρα, προτού πάρει μετάθεση σε ένα κολέγιο όπου της επιτρεπόταν να φορά τη μαντίλα.

Κλείσιμο
Το θέμα της μαντίλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλά κρατίδια της Γερμανίας.

Πρόσφατα η αστυνομία εκλήθη να επέμβει όταν η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου της Έσσης προκάλεσε αντιδράσεις μετά την επιστολή που έστειλε στους γονείς των μαθητών, στην οποία ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται να φορούν στην τάξη μαντίλες ή να καλύπτουν το κεφάλι τους.

Στη Βρέμη, στη βορειοδυτική Γερμανία, οι εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να φορούν μαντίλα, ενώ στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία το θέμα αποφασίζεται για κάθε υπόθεση χωριστά, αν και προτείνεται να απαγορευθεί η μαντίλα στα κορίτσια κάτω των 14 ετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης