Το Βερολίνο είπε «Nein»: Απαγορεύεται να φορούν μαντίλα οι δάσκαλοι

Deutschland

Το δικαστήριο του Βερολίνου αποφάσισε ότι ο νόμος περί ουδετερότητας που ισχύει στο κρατίδιο του Βερολίνου και αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς λειτουργούς είναι συνταγματικός

Δασκάλα σε δημοτικό της Γερμανίας δεν μπορεί να φορά τη μαντίλα της μέσα στην τάξη, αποφάσισε δικαστήριο του Βερολίνου χθες Τετάρτη, τονίζοντας ότι η πολιτική ουδετερότητας δεν επιτρέπει στους δημόσιους λειτουργούς να φορούν ρούχα που δηλώνουν το θρήσκευμά τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος περί ουδετερότητας που ισχύει στο κρατίδιο του Βερολίνου και αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς λειτουργούς είναι συνταγματικός.

«Τα παιδιά του δημοτικού δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από θρησκευτικά σύμβολα», δήλωσε ο Μάρτιν Ντρέσλερ, εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν διαφορετική νομοθεσία σχετικά με τη μαντίλα στα σχολεία.

Πριν από τρία χρόνια το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας ανέτρεψε την καθολική απαγόρευση που ίσχυε σε όλη τη χώρα, εκτιμώντας ότι είναι αντισυνταγματική και αντίκειται στην ανεξιθρησκία. Τότε είχε αποφασίσει ότι η απαγόρευση μπορεί να ισχύσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις «επαρκούς, συγκεκριμένου κινδύνου».

Η δασκάλα εργάστηκε σε δημοτικό σχολείο του Βερολίνου μόνο για μία ημέρα, προτού πάρει μετάθεση σε ένα κολέγιο όπου της επιτρεπόταν να φορά τη μαντίλα.

Το θέμα της μαντίλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλά κρατίδια της Γερμανίας.

Πρόσφατα η αστυνομία εκλήθη να επέμβει όταν η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου της Έσσης προκάλεσε αντιδράσεις μετά την επιστολή που έστειλε στους γονείς των μαθητών, στην οποία ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται να φορούν στην τάξη μαντίλες ή να καλύπτουν το κεφάλι τους.

Στη Βρέμη, στη βορειοδυτική Γερμανία, οι εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να φορούν μαντίλα, ενώ στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία το θέμα αποφασίζεται για κάθε υπόθεση χωριστά, αν και προτείνεται να απαγορευθεί η μαντίλα στα κορίτσια κάτω των 14 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Υποκρισίες

Γιατί να υπάρχει ανεξιθρησκεία? Αφού έτσι κι αλλιώς όλα τα δυτικά κράτη κάνουν εμπόριο με ισλαμικά δικτατορικά κράτη, χωρίς να τους πειράζει καθόλου.

φούστα

οχι μινι. μέχρι το γονατο. δασκαλος μπορεί να φορα στο σχολειο;

;

Στα μουσουλμανικά κράτη γιατί δεν ισχύει η ανεξιθρησκεία???

vag

...τι ρωτας και εσυ τωρα!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Μ....ΔΕΛΟ.

Το Jason Μητσοτάκι

Δεν πρέπει να είμαστε μαντηλοφοβικοί...

Το Adolf Mihaloliakos

Ούτε αντιναζιστες. Ήταν φίλος μας ο Χιτλερ....

Patriot

Αυτό που κολλάει;

ΓαβρόΓΛΟΥ

Γιατί δεν με ρώτησαν οι φασίστες?!!!.......

Μπράβο,

στο Βερολίνο, στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτοί θα μας νοικοκυρέψουν κι εμάς, σε κάθε τομέα. Σιγά σιγά, αλλά έχουν τον τρόπο τους. Ευχαριστώ στη Γερμανία.

X Rhodesian s.a.s

Αστο, πολύ αργά...δεν σώζεται. Γερμανία, Σουηδία κτλ, οι μουσουλμανικές σκ@τοφωλιές της Ευρώπης. wellcome refugees για... ( μην το παρεξηγήσεις οτι εδώ είμαστε καλλύτερα... απλά υπακούμε...)

Tzigger

Επιστροφή στην πραγματική Ευρώπη.

Σωστά εκανε

εδω στο Ελαδιστάν χρησιμοποιούν την ουδετερότητα μόνο για τον αντιχριστιανισμό για τους ισλαμιστές επιτρέπονται ολα.

Η Ευρώπη...

της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κλπ όμορφα λόγια..... δεν τολμά να καταργήσει δια νόμου την μαντίλα, η οποία ως γνωστόν επιβάλλεται και ΔΕΝ είναι ελεύθερη επιλογή των γυναικών... Τόσο χαμηλά έχει πέσει "η Ευρώπη των αξιών"....

Μαριάνκα

Έχουν ελεύθερη επιλογή στο στρίγκο που φοράνε από μέσα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης