Ο τρόμος επέστρεψε στο Κονγκό: Επιβεβαιώθηκαν 17 νέοι θάνατοι από τον ιό Έμπολα

ebola

Από το 2014 έως το 2016, πάνω από 11.000 άνθρωποι, μεταξύ τους και χιλιάδες παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στις χώρες της Δυτικής Αφρικής

Ο τρόμος του Έμπολα επιστρέφει στην αφρικανική ήπειρο και κατ' επέκταση σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς την Τρίτη, οι αρχές του Κονγκό επιβεβαίωσαν 17 νέα κρούσματα του θανατηφόρου ιού.

Νωρίτερα, οι αρχές της αφρικανικής χώρας είχαν παραδεχθεί την ύπαρξη δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Έμπολα. Μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός πολλαπλασιάστηκε, σημαίνοντας συναγερμό στο Κονγκό, αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Η νέα έξαρση του θανατηφόρου ιού σημειώνεται μόλις δύο χρόνια μετά τη λήξη της τελευταίας επιδημίας. Από το 2014 έως το 2016, πάνω από 11.000 άνθρωποι, μεταξύ τους και χιλιάδες παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από τον Έμπολα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Ο Έμπολα εμφανίζεται για ένατη φορά στο Κονγκό. Για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1970. «Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν 21 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 κατέληξαν σε θάνατο», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σημειώνουμε ότι το 90% και πλέον των ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό Έμπολα, καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης