Βρετανία: «Αποκαθηλώθηκε» το πορτρέτο της Τερέζα Μέι από την Οξφόρδη

Βρετανία: «Αποκαθηλώθηκε» το πορτρέτο της Τερέζα Μέι από την Οξφόρδη

Κατέβασαν το πορτρέτο της πρωθυπουργού της Βρετανίας για να το προστατεύσουν από διαμαρτυρίες φοιτητών – Γύρω από τη φωτογραφία της είχαν γράψει επικριτικά μηνύματα 

theresa_may
Στην «αποκαθήλωση» του πορτρέτου της Τερέζα Μέι προχώρησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκειμένου να το προστατεύσει από τις διαμαρτυρίες φοιτητών.

Η φωτογραφία της πρωθυπουργού βρισκόταν στους τοίχους του διάσημου πανεπιστημίου, ως μέρος εορτασμών για τις γυναίκες που σπούδασαν στην Οξφόρδη. Όμως, γύρω από το πορτρέτο, κάποιοι είχαν τοποθετήσει επικριτικά μηνύματα για θέματα όμως η μετανάστευση και το Brexit.
Κλείσιμο


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πανεπιστημίου, η απόφαση να απομακρυνθεί το πορτρέτο της Μέι «δεν έχει να κάνει με την πολιτική». Αντίθετα, η αποκαθήλωση έγινε για να το προστατεύσουν από «κυρίως χιουμοριστικά, σατιρικά μηνύματα».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μέι υποσχέθηκε να προστατεύσει τον ελεύθερο λόγο στο πανεπιστήμιο. Πάνω από το πορτρέτο της Μέι στην Οξφόρδη κάποιος έγραψε: «Ελεύθερος χώρος- μοιραστείτε τις σκέψεις σας».

Το πορτρέτο βρισκόταν στη σχολή γεωγραφίας, ως μέρος μιας σειράς φωτογραφιών για «εξαιρετικές γυναίκες αποφοίτους» του τμήματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης