O Πούτιν ορκίζεται για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας - Δείτε live την τελετή

O Πούτιν ορκίζεται για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας - Δείτε live την τελετή

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας επανεξελέγη τον Μάρτιο με το 76,7% των ψήφων, το πιο υψηλό ποσοστό από τότε που ανήλθε στην εξουσία - Τα ρωσικά ΜΜΕ εκφράζουν φόβους για κοινωνική αναταραχή

vlad-putin
Το στέμμα του φοράει σήμερα ο «τσάρος» της Ρωσίας σε μία εντυπωσιακή τελετή στο Κρεμλίνο όπου θα ορκιστεί για τέταρτη φορά πρόεδρος της χώρας.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας βρίσκεται ήδη 18 χρόνια στην εξουσία με την δημοτικότητά του να παραμένει ιδιαίτερα ενισχυμένη.

Δείτε live την ορκωμοσία




Την ίδια ώρα, τα ρωσικά ΜΜΕ εκφράζουν φόβους για κοινωνική αναταραχή καθώς η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια».

Το Σάββατο, οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν εκατοντάδες συλλήψεις αντικαθεστωτικών διαδηλωτών,ανάμεσά τους και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και την επόμενη εβδομάδα θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Κλείσιμο
«Σχεδόν 1.600 διαδηλωτές της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν σε 27 πόλεις της Ρωσίας, σε ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Πούτιν, που ορκίζεται σήμερα για τέταρτη θητεία σε μια φαντασμαγορική τελετή το Κρεμλίνο», γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Τα τελευταία χρόνια πάντως ο Πούτιν αξιοποίησε την εξουσία για να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, αλλά και για να απεξαρτηθεί από τη Δύση ως προς τα τρόφιμα, τις τράπεζες ή ακόμα και το διαδίκτυο. Τις επόμενες ημέρες η χώρα του προετοιμάζεται για το μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι με «οικοδεσπότη» τον Πούτιν.

Για τους περισσότερους συμπολίτες του προβάλλει ως ο ιδανικός πολιτικός ηγέτης.Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το BBC, βρίσκεται στην εξουσία από το 1999 μέχρι σήμερα, είτε σαν πρόεδρος είτε σαν πρωθυπουργός εναλλάσσοντας ρόλους.

Μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του στις εκλογές του Μαρτίου, ο Πούτιν έχει πλέον εγκαθιδρύσει την αυτοκρατορία του γεγονός που «ερεθίζει» την αντιπολίτευση της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης