Ισραήλ - Παλαιστίνη: Μέλη της Χαμάς οι έξι νεκροί από την έκρηξη

Ισραήλ - Παλαιστίνη: Μέλη της Χαμάς οι έξι νεκροί από την έκρηξη

Η παλαιστινιακή οργάνωση κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό - Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «περίπλοκης επιχείρησης ασφαλείας και πληροφοριών» αναφέρει - Ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει ότι εμπλέκεται 

0019465969
Έξι μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς σκοτώθηκαν σήμερα σε μια έκρηξη που σημειώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε το ισλαμιστικό κίνημα, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι βρίσκεται από πίσω.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγειάς στη Γάζα, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη η οποία, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έμοιαζε να οφείλεται σε ατύχημα, στην περιοχή Αζ- Ζαουαϊντα, στην καρδιά του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα, ανακοίνωσαν σε ένα δελτίο τύπου ότι τα θύματα ήταν μέλη τους και κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι προκάλεσε την έκρηξη, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «περίπλοκης επιχείρησης ασφαλείας και πληροφοριών», χαρακτηρίζοντας την έκρηξη «έγκλημα» και «σοβαρό περιστατικό ασφαλείας» που σχεδιάστηκε από τον «σιωνιστή εχθρό».

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην έκρηξη στη Γάζα.

«Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) δεν εμπλέκονται σε αυτό το περιστατικό με οιοδήποτε τρόπο» επισήμανε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης