ΗΠΑ: Μίνι drones για καταστάσεις ομηρίας από το FBI

minidrones

Ο κλασικός και ο νέος επιθετικός τρόπος επέμβασης που «βγάζει από το σκοτάδι» το κέντρο επιχείρησης

Η τεχνολογία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Το FBI, ωστόσο, βρήκε έναν ακόμη τρόπο να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές δυνατότητες που διαθέτει, καθώς «επιστράτευσε» μίνι drones για την αντιμετώπιση καταστάσεων ομηρίας.

Πώς «ξεκλειδώνουν» τα drones μία κατάσταση ομηρίας; Ο ένας τρόπος είναι... κλασικός. Με την κάμερα που διαθέτουν, δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων για τις συνθήκες που επικρατούν και διασφαλίζουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε περίπτωση επέμβασης των ειδικών δυνέμων.

Όμως δεν είναι η μοναδική εφαρμογή των drones. Το ειδικό κλιμάκιο του FBI εφαρμόζει πλέον μία διαφορετική τακτική, αξιοποιώντας τις επιθετικές δυνατότητες των drones. Η αμερικανική υπηρεσία χρησιμοποιεί δεκάδες μίνι «ρομποτάκια», τα οποία κυκλώνουν τον δράστη και προκαλούν μεγάλη σύγχυση, πριν επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις και τον εξουδετερώσουν.

Ο επικεφαλής του προγράμματος ανέφερε πως «μέχρι τώρα σε υπόθέσεις ομηρίας ήμασταν στο σκοτάδι. Πλέον, γνωρίζουμε, άρα και ελέγχουμε την κατάσταση, αποφασίζοντας τις επόμενες ενέργειές μας».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

WTF?

‘Drone Swarm’ Used by Criminals to Disrupt an FBI Hostage Rescue Operation. Σωστή μετάφραση: Σμήνος απο Drones χρησιμοποιήθηκαν απο σπείρα εγκληματών για να διαταράξουν μια επιχείρηση διάσωσης ομήρων του FBI. ΥΓ ακριβώς το αντίθετο απ'αυτό που γράψατε. Αν χρειάζεστε μεταφραστή (ανευ Google Translate) είμαι στη διαθεσή σας.

Όντως!

Καλά το είπε κάποιος ότι κάποτε διαβάζαμε τα νέα για να δούμε τι γίνεται στον κόσμο και τώρα για να μάθουμε την αλήθεια διαβάζουμε τα σχόλια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

biden_son

Ο γιος του Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ των Δημοκρατικών - «Εάν ο πατέρας μου δεν ήταν ο Μπάιντεν μπορεί να μην είχα διοριστεί στο ΔΣ μιας ξένης εταιρείας» δηλώνει στο Χάντερ Μπάιντεν στο ABC News

thomascook

Ο Πέτερ Φανκχάουζερ, εμφανιζόμενος ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η ευθύνη για την κατάρρευση μοιράζεται μεταξύ πολλών πλευρών - Ερωτηθείς για τον μισθό του, ανέφερε ότι δεν τον όρισε ο ίδιος, ούτε αποφάσισε για τα μπόνους

children

Από τα 676 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών σε όλο τον κόσμο το 2018, περίπου τα 227 εκατομμύρια είναι υποσιτισμένα ή υπέρβαρα – Περίπου 340 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

poutin

Εκρπόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως Κούρδοι και Σύριοι είχαν συμφωνήσει, με ρωσική παρέμβαση, ώστε οι πρώτοι να παραδώσουν τον έλεγχο της περιοχής που βρίσκονταν, στη Συρία, στα συριακά στρατεύματα