Η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποφασίσει τι θα φορέσει ο πρίγκιπας Χάρι στον γάμο του

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποφασίσει τι θα φορέσει ο πρίγκιπας Χάρι στον γάμο του

Τον Δεκέμβριο η μονάρχης έχρισε τον εγγονό της Γενικό Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού - Πολύ πιθανό ο πρίγκιπας Χάρι να βάλει στον γάμο του, αντί για κοστούμι, τη μαύρη στρατιωτική στολή του

harry-uniform
Μέχρι σήμερα επτασφράγιστο μυστικό παραμένει ποιος θα σχεδιάσει το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ. Ο βρετανικός Τύπος έχει κατά καιρούς αναφέρει τα ονόματα αγαπημένων σχεδιαστών της μέλλουσας συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, όπως του ζεύγους Ralph & Russo από την Αυστραλία, του τουρκικής καταγωγής Καναδού Έρντεμ ή μιας αμερικανικής επιλογής, όπως είναι ο οίκος Oscar de la Renta.

Όμως, επειδή και «ο γαμπρός έχει ψυχή», μόλις δύο εβδομάδες πριν από τον «γάμο της χρονιάς» στο Ηνωμένο Βασίλειο ο βρετανικός Τύπος έχει αρχίσει να ασχολείται και με το γαμπριάτικο κοστούμι του έκτου στην διαδοχή του θρόνου πρίγκιπα. Τι θα φορέσει ο πρίγκιπας Χάρι στον γάμο του στις 19 Μαΐου; Το πιθανότερο είναι πως ο γοητευτικός εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ δεν θα φορέσει ένα απλό κοστούμι αλλά τη μαύρη στρατιωτική του στολή.


Τον Δεκέμβριο η μονάρχης έχρισε τον εγγονό της Γενικό Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού, μια θέση που κατείχε ο βασιλικός σύζυγος, πρίγκιπας Φίλιππος επί 64 χρόνια, από το 1953 όταν διαδέχθηκε τον πατέρα της βασίλισσας, βασιλιά Γεώργιο Ε’. Όμως, τον τελικό λόγο για το τι θα βάλει στον γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ ο νεαρός πρίγκιπας τον έχει η «αειθαλής» μονάρχης ως αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την ημέρα του γάμου του με την Κέιτ Μίντλετον υπάκουσε στη γιαγιά του, που του είχε ζητήσει να φορέσει την κόκκινη στρατιωτική στολή της Ιρλανδικής Φρουράς, της οποίας είναι επίτιμος συνταγματάρχης και όχι τη στολή της RAF (Βασιλική Πολεμική Αεροπορία) στην οποία ο πρίγκιπας είχε υπηρετήσει ως πιλότος ελικοπτέρων διάσωσης. Το 2011, στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, που εκείνη την περίοδο μόλις είχε προαχθεί στον βαθμό του υπολοχαγού στην μονάδα «Blues and Royals» του βρετανικού βασιλικού ιππικού είχε φορέσει τη μπλε στρατιωτική στολή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Express, ο 96χρονος πρίγκιπας Φίλιππος παρέδωσε τον τίτλο του Γενικού Αρχηγού του Βασιλικού Ναυτικού στον εγγονό του τον Δεκέμβριο για να δώσει στον Χάρι την ευκαιρία να βάλει στον γάμο του την αντίστοιχη στολή, που έχει μαύρο χρώμα, κόκκινη κορδέλα διαγωνίως στο στήθος, χρυσή ζώνη και λευκά γάντια. Πάντως, ο Χάρι θα πρέπει να παραλείψει την κορδέλα, καθώς το δικαίωμα να φέρουν κορδέλα στη στολή τους έχουν όσοι είναι μέλη του ιπποτικού τάγματος της Περικνημίδας, (Order of the Garter), όπως είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης