Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για 1.374 κινεζικά drones που πέταξαν ταυτόχρονα

Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για 1.374 κινεζικά drones που πέταξαν ταυτόχρονα

Το εντυπωσιακό «σόου» έλαβε χώρα στην πόλη Σιάν

drone_kina
Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο αριθμό μη επανδρωμένων drones που πέταξαν ταυτόχρονα, κατέρριψε η κινεζική εταιρεία EHang, που σήκωσε στον αέρα 1.374 φωτισμένα drones, τα οποία πέταξαν επί 13 λεπτά, απλωμένα σε μια έκταση περίπου ενός χιλιομέτρου.

Το εντυπωσιακό «σόου» έλαβε χώρα στην πόλη Σιάν, σύμφωνα με το BBC, αλλά -παρά το θέαμα- υπήρχε μια πικρή γεύση στους διοργανωτές, καθώς είχαν προγραμματίσει τα drones να συγχρονισθούν σε συγκεκριμένα «μοτίβα» πτήσης, κάτι που δεν κατέστη δυνατό τελικά.

Για «επική αποτυχία» έκανε λόγο η κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post», σύμφωνα με την οποία η EHang είχε προπληρωθεί 10,5 εκατομμύρια γουάν (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) για να κάνει το «σόου» στο πλαίσιο των εορτασμών για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η εταιρεία EHang είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για την προσπάθειά της να δημιουργήσει την πρώτη υπηρεσία μεταφοράς ανθρώπων με drones.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Intel, που είχε πετάξει 1.218 drones στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Κορέας το Φεβρουάριο.

Κλείσιμο
EHang Egret’s 1374 drones dancing over the City Wall of Xi’an, achieving the Guinness World Records”


西安千架无人机编队飞行表演出岔 部分图案出现乱码-新京报·我们视频

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης