Τουρκία: Συνελήφθη ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

0000sakarya1

Πέντε ημέρες μετά τη σύλληψη των τεσσάρων που θα περνούσαν από τη Σμύρνη στην Ελλάδα, νέο γκρουπ τζιχαντιστών εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στο Σαγγάριο

Πέντε ημέρες μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών στην περιοχή της Σμύρνης, οι οποίοι προγραμμάτιζαν να περάσουν στην Ελλάδα και να μεταβούν στην Ευρώπη, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ακόμη μελών του Ισλαμικού Κράτους, αυτή τη φορά στο Σαγγάριο, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Ο ένας εκ των οποίων εικάζεται πως είναι ο «εμίρης» της Ντέιρ αλ Ζορ, ενός εκ των ηγετών του σκληρού πυρήνα της τρομοκρατικής ομάδας που είχε καταλάβει για χρόνια την περιοχή της Συρίας.


Οι τουρκικές αρχές ξεκίνμησαν μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή του Σαγγαρίου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία έχουν αποχωρήσει από τη Συρία, μετά την πτώση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η παρουσία μελών του ISIS (ISIL) στην Τουρκία, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη από τις τουρκικές αρχές, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αστυνομικούς, οι συλληφθέντες έφεραν ψεύτικες ταυτότητες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να περάσουν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, πιθανόν μέσω Έβρου και μέσω της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας.

Στις 27 Απριλίου, στη Σμύρνη, είχαν συλληφθεί άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία θα περνούσαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο ένας φέρεται να ήταν επίσης «εμίρης» της Ντέιρ αλ Ζορ, ενώ είχε πολύ στενές σχέσεις με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mexico

Το τρέιλερ είχαν εγκαταλείψει άγνωστοι σε περιοχή έξω από την Γκουαδαλαχάρα - Οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν και πέθαναν πιθανόν από ασφυξία - Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής, λόγω της μυρωδιάς