Συρία: Ο Άσαντ καταδικάζει την «κλιμάκωση των επιθέσεων» κατά της χώρας του

Συρία: Ο Άσαντ καταδικάζει την «κλιμάκωση των επιθέσεων» κατά της χώρας του

Η δήλωση έγινε μια μέρα μετά τα πλήγματα που στοχοθέτησαν στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος – Από τα πλήγματα σκοτώθηκαν 26 μαχητές, στην πλειοψηφία τους Ιρανοί 

al_assad
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στηλίτευσε σήμερα την «κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της Συρίας». Οι δηλώσεις του έγιναν μετά από πλήγματα κατά στρατιωτικών θέσεων της Δαμασκού, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 26 μαχητές των κυβερνητικών δυνάμεων, στην πλειοψηφία τους Ιρανοί.

Αν και η συριακή κυβέρνηση δεν έδωσε στη δημοσιότητα απολογισμό της επίθεσης, ο αριθμός των θυμάτων γνωστοποιήθηκε από μη κυβερνητική οργάνωση, που αναφέρθηκε σε «πιθανή» ευθύνη Ισραηλινών.

«Ενισχύεται η αποφασιστικότητα των Σύρων»

Ο Άσαντ υποστήριξε ότι οι «εχθρικές» προς τη Συρία χώρες έχουν πλέον περάσει «στο στάδιο της άμεσης επίθεσης». Όμως, τόνισε, η κλιμάκωση τελικά το μόνο που πετυχαίνει είναι «να ενισχύει την αποφασιστικότητα των Σύρων να πολεμούν εναντίον της τρομοκρατίας και να προφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία» της χώρας.

Οι δηλώσεις του Σύρου προέδρου έγιναν με αφορμή τη συνάντηση που είχε στη Δαμασκό με ιρανική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αλαεντίν Μπορουζερντί, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρανικού κοινοβουλίου. Το Ιράν, μαζί με τη Ρωσία, είναι από τους στενότερους συμμάχους του συριακού καθεστώτος.

Την 14η Απριλίου, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία βομβάρδισαν, ως αντίποινα, στρατιωτικές θέσεις του καθεστώτος, μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά που διαπράχθηκε εναντίον της ανταρτοκρατούμενης Ντούμας, στα περίχωρα της Δαμασκού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης