Ρέντσι: Να πάμε σε συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια, αλλά όχι σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ντι Μάιο

Matteo-Renzi

Ο Ματτέο Ρέντσι εξέφρασε την άποψη ότι «το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορούν να το χτίσουν, μαζί, πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μέχρι χθες επιτίθενταν με προπηλακισμούς η μία στην άλλη»

Στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Rai ο πρώην γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος, Ματτέο Ρέντσι.

«Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε διάλογο με τα Πέντε Αστέρια αλλά όχι για να στηρίξουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουίτζι Ντι Μάιο», δήλωσε ο Ρέντσι. «αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι θα χάναμε την εκτίμηση των ψηφοφόρων», πρόσθεσε.

Ο Ματτέο Ρέντσι εξέφρασε την άποψη ότι «το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορούν να το χτίσουν, μαζί, πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μέχρι χθες επιτίθενταν με προπηλακισμούς η μία στην άλλη».

Παράλληλα, βέβαια, τόνισε ότι την στάση των «Δημοκρατικών» θα την καθορίσει η διεύθυνση του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη. «Προς το παρόν, όμως, δεν γνωρίζω γερουσιαστές μας οι οποίοι να έχουν ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τους πεντάστερους», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά, τέλος, ένα από τα κύρια προγραμματικά σημεία των Πέντε Αστέρων, το «εισόδημα του πολίτη» για στήριξη των ανέργων, ο Ματτέο Ρέντσι δήλωσε ότι το θεωρεί «μη εφαρμόσιμο».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

Δόλια Ιταλία, μάνα της Φεράρι και της Λαμποργκίνι που κατάντησες κι εσύ. Να σε κυβερνάει ο δικός σου ψευταλέκσης δήμαρχος της Φλωρεντίας, μαζί με τον γελωτοποιό Ιταλό Πανορουλέτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

46358650_403

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια λαμπρή τελετή στην Κωνσταντινούπολη εγκαινίασε τη Δευτέρα, μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού TurkStream - Τεράστιο έργο που αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα - Γιατί όμως;

po_ca

Ανησυχία «για τη συνεχιζόμενη και άδικη κράτηση εκ μέρους της Τουρκίας του τοπικού προσωπικού και πολιτών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του επιστήμονα της NASA, Σέργκαν Γκόλγκε», εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών