Απίστευτο! Μουσείο στη Γαλλία «ανακάλυψε» ότι πάνω από τα μισά του εκθέματα είναι πλαστά

terrus28elne

Ένας εκτιμητής διαπίστωσε ότι τα κτίρια που υπήρχαν σε έναν πίνακα του Etienne Terrus, είχαν κατασκευαστεί με το θάνατο του γνωστού ζωγράφου, το 1922

Ο... ουρανός έπεσε στο κεφάλι των υπεθύνων του μουσείου Τέχνης στην πόλη Elne της Γαλλίας, καθώς μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας, ανακαλύφθηκε ότι πάνω από τα μισά τους εκθέματα δεν ήταν μόνο αντιγραφές, αλλά εντελώς πλαστά και μάλιστα είχαν αποδοθεί σε καλλιτέχνες που είχαν ήδη εγκαταλείψει τα εγκόσμια, όταν αυτά δημιουργήθηκαν!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκτιμητής τέχνης αμφισβήτησε έναν πίνακα που είχε αποδοθεί στον ζωγράφο Etienne Terrus. Ο εκτιμητής εξέτασε τον πίνακα και με μεγάλη έκπληξη, διαπίστωσε ότι τα κτίρια που απεικονίζει, δεν υπήρχαν κατά την εποχή που έζησε ο ζωγράφος! «Τα κτίρια αυτά κατασκευάστηκαν μετά το 1922, τη χρονιά που απεβίωσε ο Etienne Terrus», δήλωσε στη διεύθυνση του μουσείου, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου.



Ο διευθυντής του μουσείου και οι συνεργάτες του, όντας εμβρόντητοι από την εκτίμηση σοκ, έδωσαν διαταγή να ελεγθούν όλοι οι πινακές. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από σοκαριστικό. Από τα 140 εκθέματα, τα 82, δηλαδή πολύ περισσότερα από τα μισά, ήταν πλαστά.

Πολλά από τα εκθέματα αγοράστηκαν έναντι 200.000 ευρώ τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ ένας μεγάλος αριθμός παραχωρήθηκε από δύο τοπικούς φορείς, οι οποίοι συγκέντρωναν χρήματα από εράνους για την αγορά τους. Κάποιοι άλλοι πίνακες, δόθηκαν από ιδιώτες συλλέκτες.

Ο δήμαρχος της πόλης Elne δήλωσε ότι «πρόκειται για καταστροφή. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση εκείνων των ανθρώπων που ήρθαν απ' όλον τον κόσμο για να δουν τους πίνακές μας και είδαν ψεύτικα έργα τέχνης, ενώ πλήρωσαν είσοδο. Είναι απίστευτο και ελπίζω να βρεθούν οι υπεύθυνοι».

Πηγή μέσα από τη γαλλική αστυνομία, δήλωσε πως πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία κρύβεται ένα πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, μετά την αποκάλυψη στο μουσείο της Elne, να βγει στην επιφάνεια ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, καθώς οι ειδικοί εκτιμητές δήλωσαν ότι κατά τις αξιολογήσεις τους, πιστεύουν ότι το 20% των έργων στο σύνολο των μουσείων του κόσμου, είναι πλαστά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

46358650_403

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια λαμπρή τελετή στην Κωνσταντινούπολη εγκαινίασε τη Δευτέρα, μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού TurkStream - Τεράστιο έργο που αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα - Γιατί όμως;

po_ca

Ανησυχία «για τη συνεχιζόμενη και άδικη κράτηση εκ μέρους της Τουρκίας του τοπικού προσωπικού και πολιτών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του επιστήμονα της NASA, Σέργκαν Γκόλγκε», εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών